Női NBI Röplabda

Hit, motiváció és siker: interjú Poór Alexandrával

Poór Alexandrával a TFSE röplabda csapatának kapitányával beszélgetünk az előttük álló mérkőzésről, az új edzőről és az új igazolásokról.

1, Új edző és új játékosok, milyen a hangulat az öltözőben?

edző:

A tavalyi évhez hasonlóan a hangulattal és a csapategységgel nincsen probléma. Az új edző érkezését mindenki pozitívan és nyitottan fogadta, ami biztos segítette azt, hogy gyorsan megtaláljuk vele a közös hangnemet. Hihetetlen módon motiválja a csapatot és hisz bennünk, ami nagyon fontos mivel az előző szezonban a legnagyobb probléma azzal volt, hogy elhiggyük, hogy képesek vagyunk nyerni és jól játszani. Számára nem kizárólag az eredmény számít, hanem az is hogy lássa a csapat szemében a tüzet, kitartást és mindenki a saját 100%-át adja a meccseken.

játékosok:

A nyáron fontos szempont volt, hogy azokra a posztokra, ahol gyengélkedtünk minőségi erősítés érkezzen. Nagy Kitti személyében egy kiváló feladó érkezett hozzánk, a center poszt megerősítésére pedig Hackl Szilviben találtuk meg a megfelelő embert. Nagyon fontos volt, hogy Debbie-t (Debora Araujo Ribeiro) meg tudtuk tartani mivel az ő tudása és rutinja kulcsfontosságú lehet a csapatnak. Az új érkezők szívesen jöttek mert mindenki tudta, hogy a TFSE csapata egy nagyon jó közeg, ahova jó tartozni.

2. Milyen célokkal vágtatok neki a 2019/20-as idénynek?

Az erőviszonyokat látva szerintem mindenkiben megfogalmazódott az, hogy ebben a szezonban a kiesés nem fenyegeti a csapatot, viszont egy esetleges felsőházi helyezés elérése a célja a csapatnak. Leon (Gaitanikis Leonidas, a szerk.) nem akar ránk nagy terhet rakni azzal, hogy most cél a felső ház első fele, hanem meccsről meccsre kell dolgozni és törekedni a legjobb játékra és, ha ez így fog történni az a helyezésben is meg fog látszani.

3. Néhány szó a soron következő ellenfélről? (Gödöllő)

Leonnak a Diósgyőri siker utáni első edzésen már az volt az első mondata, hogy „lányok a péntek elmúlt, új ellenfél, új hét„. A Gödöllőnek nincs még kialakult játéka és emiatt gondot okozhatnak nekünk.
A mérkőzés elejétől fogva nyomás alá szeretnénk helyezni a GRC-t és fegyelmezett játékkal kontrollálni a mérkőzést. Folyamatosan elemezzük az ellenfelet posztokra lebontva, hogy teljesen átfogó kép alakuljon ki képességeikről. Nagyon bízom benne, hogy a befektetett munka meg fog mutatkozni a pályán.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!