Férfi NBI Röplabda

Hibátlanul zártuk a középszakaszt – 3/3 a Szolnok ellen!

Férfi röplabdacsapatunk harmadik mérkőzését vívta a Szolnok ellen a hétvégén. A középszakasz 5. helyezéséért folytatott párharc eldöntése volt a tét a TF „L2” termében, ahová a kék-sárga ellenfél az életbenmaradásért érkezett.

A szombat este nyolc órakor elstartoló mérkőzést mi kezdtük jobban, az első szettben gyakorlatilag végig vezetni tudtunk, majd a játszma végén némileg szoros végjátékban szereztük meg az 1:0-ás előnyt (25–22). Mindkét oldal sokat hibázott az elejétől kezdve, azonban támadójátékunk, különösen center téren jobbnak bizonyult, ezzel kerültünk hamar fölénybe.

Olyan fölénnyel kezdtük a második etapot, amilyet ritkán látni hasonló szintű csapatok között. 10–1-es TFSE-s rohanást láthattak a kilátogatók, mely arra engedett következtetni, hogy sima 3:0 végeredménnyel zárjuk a mérkőzést, ezzel a középszakasz küzdelmeit. De nem így történt, mivel a magukat megemberelő szolnokiak elképesztő felárkózásba kezdtek, pár perc alatt egalizáltak, majd a lendületüket megtartva 23–25-re nyerték meg a szettet.

A harmadik játszmára összekaptuk magunkat és megint dominálni tudtunk. Gyakorlatilag végig lépéselőnyben haladtunk, számos látványos labdamenetet játszottunk, melyeknek a végén mi örülhettünk. 25–19 lett a javunkra, amivel újfent előnybe kerültünk.

Fordított képet festett a negyedik játszma, ellenfelünk újult erőre kapva alakított ki előnyt, melyet hellyel-közzel megtartottak, a hajrára pedig még egy lapáttal rátettek, ezzel kivívták a döntő szettet. (20–25).

Garantált volt, hogy a döntő szett sem telik el izgalmas pillanatok nélkül. Eleinte mi lógtunk meg pár ponttal, majd feltámadt a Szolnok, amivel alaposan megijesztettek minket. 11–14-nél három meccslabdájuk volt, ám ezekkel nem tudtak élni és a jól időzített időkéréseinket előnyre tudtuk fordítani. Kellettek ehhez Kókai hibátlan biztonságos nyitásai, illetve a türelmetlenné váló rivális sorozatos hibái. 16–14-re végül megfordítottuk a csatát, megnyerve ezzel a harmadik meccset és a párharcot.

Férfi NB I, középszakasz – 5. helyért:
TFSE – Szolnoki RK 3:2 (23, –23, 19, –20, 14)

Győri út, 52 néző. V: Suba, Sík.
TFSE: Együd 2, Tóth M. 4, Balázs B. 10, Füzék 7, Kókai 20, Merkler 12. Csere: Nagy T. (liberó), Tigyi 6, Mihucz 4, Éliás, Balázs 3. Vezetőedző: Lónárt Péter.
SZOLNOK: Timár 7, Fenyvesi D. 23, Bíró 6, Oláh R. 4, Reiner 15, Csombor 7. Csere: Földes (liberó), Falusi 3. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Mestermérleg (Lónárt Péter): Sok hiba ellenére Győztesül jöttünk le a pályáról, amiért dicséret illeti a játékosaimat! Sokszor szereztünk előnyt, amit nem becsültünk meg eléggé és ebből sajnos volt is baj. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk! Az, hogy többször is jelentősebb hátrányból tudtunk felállni, az mutatja, hogy a csapatomban óriási energia van! Gratulálok Fiúk! A hétvége a Tiétek, de jövőhéten folytatjuk a munkát!

A folytatásban a legjobb 4 közé jutásért lépünk pályára a középszakaszt 4. helyen záró csapatával. Két fordulóval a vége előtt arra van a legnagyobb esély, hogy a Dunaújváros lesz az ellenfelünk. A küzdelmek leghamarabb március közepén kezdődnek majd. Addig felkészüléssel folytatjuk!

Bravó fiúk, nagyot harcoltatok a párharc három fordulója során! Gratulálunk!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE