Kézilabda Női NBII

Hibátlan ellenfelet tartóztattunk fel!

Női kézilabdacsapatunk valósággal megtáltosodott az ÓKSI elleni vereség óta! Herbert Krisztián által irányított alakulatunk idén is az NBII élmenői közé tartozik, amit a legutóbbi fordulóban nyújtott teljesítmény újfent csak bizonyított.

A narancs-fekete érdiek a szezon kezdetétől egészen október végéig minden ellenfelüket legalább 5 góllal múlták felül. A mieink úgy érkeztek a mérkőzésre, hogy egy héttel ezelőtt Csepelen végig dominálva nyertek és léptek fel újra a pódiumra. Mellettünk szólt továbbá a tavalyi szezon egymás elleni mutatója: 2/2 győzelem a javunkra.

Lányaink szokatlan időpontban, péntek este léptek pályára hazai környezetben az eddig 100%-os Érd U22 ellen. A kezdő sípszót követően mi vettük fel az irányító szerepet, öt perc alatt négy gólig jutottunk, míg ellenfelünk csak egyet jegyezhetett. A magabiztos kezdés után még az is belefért, hogy az érdieket némileg közelebb engedjük magunkhoz. A félidő végéig kiegyenlítettebb ütemben folyt a játék, javarészt a mi vezetésünkkel, 12–10-el vonulhattunk pihenőre.

A második félidő fordított képet festett az első etaphoz képest. Kiegyensúlyozottabban kezdődött az eleje, majd a percek múlásával folyamatosan nőtt az előnyünk. Az utolsó negyedórára négygólos előnnyel fordultunk, amit felszabadultan, örömmel játszva tudtunk megőrizni. Támadójátékunk jobb volt a vendégekénél, védőmunkánk pedig ennél is kiemelkedőbbnek bizonyult, mondhatni a legstabilabb képet festette az NBII déli csoportjának hétvégi fordulójában. 19 gólon tartottuk az eddigi fordulókban átlagosan 34-et dobó Érdet!

TFSE – Érd U22
23–19
(12–10)

A lányok vezetőedzője, Herbert Krisztián így vélekedett a sikert követően: Élmény volt belülről ez a mérkőzés, nagyon együtt volt a csapat, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Kellőképpen aggresszív játékot nyújtottunk, aminek köszönhetően mi tudtuk irányítani a meccset. Fontos volt még, hogy megvalósítottuk mindazt, amire korábban készültünk. Koncentrációban megint előre tudtunk lépni, stabilizálódott a védekezésünk és kevés hibával támadtunk. Mindhárom kapusunk jó formában volt a meccsen, ami elengedhetetlen egy ilyen magas szinten játszó ellenféllel szemben. Akkor nyer igazán értelmet a legutóbbi két győzelem, ha a következő három meccsen hibátlanul szereplünk!

23–19-es győzelmünk értelmében továbbra is az előkelő 3. helyen állunk. Következő ellenfelünk az eddig 8/8 vereséget jegyző, átlagosan 24 gólt szerző és 39-et kapó XVI. Ker KMSE lesz. Legutóbbi két ellenfelünk (Csepel, Érd) egyaránt 40 gól felett zárt a KMSE ellen, így bizakodva készülhetünk a folytatásra!

Külön öröm lehet számunkra, hogy az élen álló duó: a veretlen Szigetszentmiklós és a második helyezett Érd U22 egymás ellen játszik majd, így bármi lesz a kimenetel, győzelmünk esetén valamelyik riválishoz garantáltan közeledni tudnánk!

Bravó lányok, így tovább! Hajrá TFSE!