Női NBI Röplabda

Hiányzóink ellenére is dominálni tudtunk!

NBI-es női röplabdacsapatunk a legutóbbi fordulóban a Kispest SE vendége volt. Csépke Gábor és Lucas Alborch tanítványai közül többen is a mérkőzést megelőző napokban dőltek ki, így némileg megfogyatkozott kerettel várhattuk az újonc elleni összecsapást. 14 fős keretünkből 9 játékos tudott jelen lenni a szóban forgó bajnokin, közülük 7-en léptek pályára.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A Szent Gellért Sportcsarnokban több, mint 100 néző gyűlt össze a szombat esti rangadóra, ami nem csoda, hiszen a tabella 3. és 4. helyen álló együttesei néztek farkasszemet egymással. A minket érintő nehézségek ellenére lendületesen és határozottan kezdtük a találkozót, melynek első két szettjében egyaránt hamar stabil előnyhöz tudtunk jutni és felszabadult játékkal alig 40 perc alatt 0–2-es állást harcoltunk ki.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A harmadik szettben a házigazda akarata már jobban érvényesült, mi pedig kisebb hullámvölgybe kerültünk és nem tudtuk elkerülni a szettveszteséget. Ebben a játszmában érződött a rotáció hiánya, amit ki tudott használni a Kispest SE. A negyedik szettre minden erőnket összeszedve játszottunk. Látszott, hogy senki nem egyezne ki még egy vesztes menettel. Az első két etapban mutatott játékhoz hasonló teljesítmény érkezett tőlünk a negyedik játszmában, így sikeresen beállítottuk a végeredményt 1–3 arányban. A mérkőzést ITT tudjátok visszanézni: Kispest SE – TFSE

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Ezzel a sikerrel tartjuk 3. helyünket a tabellán. A 4. pozícióban továbbra is a Kispest SE található, igaz lassan matematikailag is behozhatatlan a hátrányuk a hármas élbolyhoz képest. A utolsó play-off helyért (4.) óriási harc mutatkozik a tél során megerősődő Veszprém, a Budaörs és a Kispest SE között.

Dícséret illeti csapatunkat, mindenki jelesen küzdött!

Kispest SE – TFSE 1:3 (–14, –15, 18, –17)
Budapest, Szent Gellért sportcsarnok, 105 néző. V: Tillmann, Nagy L.

KISPEST: Németh J. 3, Riczkó 13, Szabó K. 7, Dani 11, Horváth D. 5, Benedek R. 7. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Törköly, Vígh, Nagy O., Lisztes, Kőszegi. Vezetőedző: Takács Gergely.

TFSE: Kökény N. 6, Poór 15, Budaházy 11, Halla G. 19, Villányi 7, Nagy V. 8. Csere: Boller (liberó). Vezetőedző: Csépke Gábor.

Edzői értékelés

Takács Gergely: – Sajnos nem sikerült meglepetést okoznunk. Nagyon készültünk a találkozóra, nagyon szépen dolgoztak az edzésen a lányok az elmúlt időszakban. De nagyon bátortalanul kezdtük a mérkőzést és ez rányomta a bélyegét az első két szettre. A harmadikban végre elkezdtünk játszani, bátran, felszabadultan küzdöttünk, ami meg is hozta az eredményét. Összeségében láttam jó dolgokat, amiket a későbbiekben tudunk majd kamatoztatni.

Csépke Gábor: – A héten komolyan megtűzdelték betegségek a csapatot. A lányok ismét bebizonyították, hogy tudnak egymásért küzdeni. A második szettet leszámítva bátran jól koncentrálva játszottunk. Agresszíven támadunk és jól védekeztünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Folytatás ezen a héten szombaton (02.05. 19:00) hazai környezetben, a 7. helyen álló DSZC-Eötvös DSE ellen. Remélhetőleg hiányzóink hamar jobb állapotba kerülnek és vissza tudnak állni a bevethető játékosok sorába!