Kézilabda Női NBII

Hiányos kerettel bravúros pontszerzés

A TFSE női kézilabda csapata győzelemmel felérő dönttetlent játszott hétvégén a Budakalászi SC ellen a Zágrábi utcában. A betegséggel és sérülésekkel küzdő alakulat a nehéz körülmények ellenére is otthon tudott tartani egy pontot a kettőből, amely hatalmas teljesítmény ennyi hiányzó játékossal, a mérkőzésre ugyanis a 16 helyett csak 11 sportolót tudott delegálni Viglási Zsuzsa vezetőedző.

Viglási így értékelt a mérkőzést követően:

Voltak gondjaink a mérkőzés előtt. Csapatunkból hét játékos hiányzott a vírus miatt még, de ezen túl volt aki kéz és boka sérülés miatt. Ilyen körülmények között fogadtuk a 4.helyen álló Budakalászt. Ezért is örültünk a döntetlennek.”

„A mérkőzésen mindkét csapat a védekezésre koncentrált. A múltheti mérkőzés után fiatal kapusunk Lázár Evelin szenzációs napot fogott ki és hol az átlövéseket hol a hétmétereseket védte nagyon ügyesen. Az első félidőben felváltva estek a gólok, de egyik csapat se tudott elhúzni a másiktól. Kapunkat remekül védte Evelin, heteseket hárított a védekezésben pedig agresszíven és jól védekeztek Csóka Eszter és Orján Viktória”

„A lendületünk a 17.percben megtorpant. Átlövéseink pontatlanok voltak, sok ziccert hibáztunk el. Ezt remekül használta ki a Budakalász és egy 3:0-ás széria után egál volt a találkozó, 7:7. Szerencsére összeszedtük magunkat, rendeztük a sorokat. Ekkor a támadásban Kiss Laura és Rácz Alma átlövés góljaikkal jeleskedtek. Utóbbi szép találatával lett a félidő eredménye 10:11.”

„A második játékrészt is Kiss Laura góllal indítottuk, majd Nonn Dorottya szélső góljával megint 12:12 volt az állás. Csóka Eszti második 2 perces kiállítása után Baló Vera lépett be a védekezésbe, aki nagyon jó összhangban volt Orján Vikivel és így a belső négyesünk igen keményen védekezett. Lázár továbbra is remekelt a kapuban és a 20.percben ismét hetest hárított ami fontos volt, mert a vendégek nem tudtak elhúzni két góllal.”

A budakalásziak továbbra se tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel és Orján és Baló góljaival ismét egál volt az eredmény, 18:18. A mérkőzés utolsó két percében kétszer volt eredményes Nonn így kialakult a 21:21-es döntetlen. Becsülettel végig küzdöttük a mérkőzést, belső csere lehetőség nagyon kevés volt a hiányzók miatt. A helyzetkihasználásunk még mindig nem az általam elvártak szerint működik. Ha jobb a ziccer kihasználásunk, talán nyerhettünk is volna.”

„Viszont gratulálok a csapatnak, mert meccsről meccsre javuló, erős, egységes védekezést mutattak, hátul a kapuban remek kapusteljesítmény volt Lázár Evelintől. Bízom benne végre hisznek magukban a játékosok és erre a meccsre építve a jövőhéten egy jó játékot mutatunk a veretlen 2. helyen álló Esztergom ellen.

Végeredmény: TFSE – Budakalászi SC 21:21(10:11)

Ahogyan a vezetőedző szavaiból is tisztán látszik, nagy fejlődésen megy keresztül az alakulat, pozitív visszajelzéseket lehet felfedezni a találkozókon, reméljük ezt a teljesítményt hozzák a lányok az Esztergom ellen is a következő játéknapon, amely október 24-én kerül megrendezésre 16 órakor.

Hajrá TFSE!