Férfi BLSZ II Labdarúgás

Hét győzelem, hét lőtt gól, megállíthatatlan menetelés!

Csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni labdarúgócsapatunkról ebben az idényben. Legyen szó rangadóról, masszív játékerőt képviselő ellenfélről vagy éppen egy kötelezőnek ígérkező győzelemről, minden esetben a maximumot hozzák ki a fiúk. Így volt ez a legutóbbi találkozón is, ahol a mezőny végéhez tartozó Puebla FS TFC otthonába látogattunk.

A találkozót lendületesebben és jobban kezdtük, mint a hazaiak. Gényi Dávid magánakcióját követően már hat perc után 0–1 volt az állás. Csapatunk legeredményesebb játékosa (Gényi) Nagy Szilárd remek asszisztját követően 0–2-re növelte az előnyünket. Elekes mester csapata nem ült rá az eredményre, a fiúk hajtottak ahogyan tőlük telt és minden mutatóban felülmúlták a Puebla csapatát. Perceken belül Gényi neve mellett már mesterhármas szerepelt, 0–3 volt a 24. percben.

9 meccs, 23 pont, 23 lőtt – 2 kapott gól, 0 vesztes meccs: EZ A TFSE!

A 38. és 39. percben Kaszás Benjamin kétszer is villantott. Játékosunk először egy kipattanó lövést értkékesített, majd egy szemfüles labdaszerzést követően pókhálózta ki a hosszú alsót. Ezzel kialakult a félidei eredmény: 0–5 a javunkra!

A játékrész kezdetét követően Gényi hamar megismételte önmagát, ugyanis ismét betalált a félidő hatodik percében, megszerezve ezzel önmaga 4., csapatunk 6. gólját. A végeredményt stílszerűen az a Nagy Szilárd állította be, aki a mérkőzés egészén emberfelettit küzdött és tűpontos passzaival több gólunkban is jelen volt már. Találatát úgy szerezte, hogy a tizenhatoson belül lefordult védőjéről és beemelte a labdát a kapuba. (0–7)

Ezzel a sikerrel megőriztük veretlenségünket és tovább növeltük az 1-3. helyezettek mögött lévő űrt. Továbbra is él az a tény, hogy halasztott mérkőzésünk lejátszását követően (12.04. a Közterület SK ellen) az élre ugorhatunk. Addig is gyönyörködhetünk a tabellában és büszkék lehetünk a fiúkra, akik minden bizonnyal a következő hetekben is hasonlóan fognak hajtani!

Talán sosem volt még ilyen szezonkezdete a TFSE-nek. 9 mérkőzésen: 7 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 23 lőtt gól, 2 kapott gól, 7 kapott gól nélküli mérkőzés. Örömhír továbbá, hogy míg a tabellán jelenleg első, illetve második helyet elfoglaló csapatok még játszanak egymás ellen az ősszel, addig mi ezeken a mérkőzéseken már túl vagyunk (Szent István ellen döntetlennel, a Budai FC ellen pedig győzelemmel zártunk).

A következő fordulóban (11.13. szombat – 19:00) hazai környezetben fogadjuk a fővárosi egyetemi rivális BEAC csapatát. Hajrá srácok, hajrá TFSE!