Férfi NBII Kézilabda

Heroikus küzdelem, 20 perc mámorral

Második mérkőzését is megvívta az NBII északi csoportjában a TFSE férfi kézilabda alakulata. Fiaink a Gödöllői KC vedégeként léptek pályára. Továbbra sem teljes a keret, így nehézségekkel kellett megküzdeni Györfi János tanítványainak. A találkozót ő maga értékelte:

Györfi János mesteredző:

Nehéz idők járnak. Lélektanilag sem könnyű feldolgozni, hogy nem teljes kerettel dolgozhatunk. A Gödöllő rutinos csapatát is meg lehetett lepni, de sajnos csak 20 percig. Húsz percig az ismeretlen védekezés kizökkentette a Gödöllő csapatát és folyamatosan tudtunk vezetni egy – egy góllal idegenben is, de nem tudtuk átlépni a „Rubicont” és nem tudtunk kettővel vagy hárommal elhúzni, így aztán a Márkus Béla vezette Gödöllő lassan magához talált a meglepetésből és visszavette a vezetést.”

A félidőre kialakult 3 gól még behozhatónak tűnt. A második félidő védekezési megoldásai már lassabbak és kiismerhetőbbek voltak, így az ellenfél fokozatosan felőrölte a TFSE ellenállásást. A támadásban a társak nem találása még bocsánatos bűnnek számíthatott volna, de túl sok gólt kaptunk! „

A  védekezésben elmaradtak a közeli zónákban az ütközések így a nagyobb testű, rutinosabb, idősebb játékosok áttörték magukat a falon, illetve sokkal nyugodtabban meglőtték góljaikat. Az ellenfél csapatából Márkus Béla játéka emelkedett ki rutinjával, nyugodtságával, pályán való látóképességével. A játék során a hozzánk érkező, a TFSE – t nagyra becsülő, kettős igazolással nálunk sportoló fiatalok is játéklehetőséget kaptak.

„A TFSE örökös erénye a védekezés offenzivitása, keménysége, szívóssága és lerohanás, a gyorsaság lehet. Egy félidőben kapott 17 – 19 gól a szememben nem a védekezésről szól! Az én eddigi „stílusom” a 9 – 12 kapott gólt engedi csak meg, most még nem itt tartunk, sajnos! Beszélhetnék az előzményekről, a nehézségekről a pontatlanságról, de 29 lőtt góllal minden mérkőzést meg kell és meg is lehet nyerni. A játékosaim közül Major Dávidot tudom dicsérni!”

Az urakra most egy közepes szünet vár, hiszen a következő fordulóban október 10-én lépnek majd pályára a PLER-Budapest U23-as alakulata ellen hazai környezetben. Kapóra jön ez a két hét, lehet rendezni a sorokat és folytatni a felkészülést, amely eredményt hozhat. A mérkőzéseket továbbra is zárt kapuk mögött rendezik meg.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!