Kosárlabda Női NBI/A

Helytállás Sopronban

A Női NB I A csoportjának, 14. fordulójában az Euroligás, éllovas Sopron Basket gárdája fogadta mieinket otthonában. A mérkőzést megelőzően sejteni lehetett, hogy újonc csapatunk megpróbál majd borsot törni a bajnokesélyes orra alá, ehhez mérten magas nézőszám fogadta a csapatokat szombat este a Novomatic Arénában. (1000 nézőről tudósított a nemzetisport.hu)

Már az első negyedben egy nagyon harapós TFSE-t láthattunk a parketten. Süle Krisztina és Kristina Arsenic pontjaival sikerült felvennünk a soproni ütemet. Ám 11-9-nél egy 12-0-ás hazai rohanásnak lehettünk szemtanúi. A budapesti kosárcsendet Chanise Jenkins törte meg sikeres büntetőivel, ezzel megakasztva a hazai szériát.

Első negyed: 27-18.

A második játékrészt egy sikeres hárompontossal és egy sikeres közeli dobással nyitotta meg a Sopron. Aki úgy gondolta, hogy vége a dalnak és most átgázolnak rajtunk, tévedett.
Süle, Arsenic és a két Jenkins lány pontjainak és lepattanóinak köszönhetően meccsben maradtunk és közelebb is tudtunk férkőzni a negyed végére.

Második negyed: 51-46.

Chanise Jenkins dobta csapatunk legtöbb pontját: 20/6

A nagyszünetet követően a csapatok első pár dobása nem találta meg a háló alját. Ezt megelégelvén Alisia Jenkins leszedett egy támadó lepattanót, amit egyből vissza is téve, értékesített. Ezután Süle Krisztina volt eredményes közelről, így sikerült egy pontra felzárkóznunk. Válaszképp a soproni csapat keményebben odalépett védekezésben, így megakadályozván a további TFSE kosarakat. Ennek köszönhetően sikerült felépíteniük egy biztonságosabb, 11 pontos hazai vezetést.

Harmadik negyed: 74-63.

Az utolsó játékrészre sikerült minden téren megújulnia a soproni együttesnek. Megmutatták ki is a bajnokesélyes. Rendkívül fegyelmezett védekezéssel és összeszedett támadásokkal tettek pontot ennek a mérkőzésnek a végére. Sajnos a mi lányaink eddigre elfáradtak, de így is próbáltak minden tőlük telhetőt megtenni és tisztesen helytálltak.

Végeredmény: 105-73.

Szomorkodásra nincs okunk, hiszen megint nagyon sokáig ott lihegtünk a bajnokaspiráns nyakán. Itt most a rutin győzött.

MVP: Alisia Jenkins mutatói: 19 pont, 11 lepattanó. (Dupla-dupla)

Gratulálunk a lányoknak!

Csak így tovább!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!