Kajak-Kenu

Havasi Gergő bronzérmes a Válogatón!

A TFSE 29 éves kajakos sprintere, Havasi Gergő a II. Felnőtt Kajak-Kenu Válogató Versenyen ért el fantasztikus eredményt Szegeden.

Versenyzőnk K1 200 méteren állt rajthoz csütörtökön, melynek IV. előfutamába sorsolták. Tapasztalt sportolónk a fiatal tehetségekkel teletűzdelt mezőnyből az első helyen jutott tovább a középfutamba 35.869-es idővel, ami a mezőny egyik leggyorsabb előfutamos eredményének volt mondható.

A középfutamban sem fogott ki semmi Gergőn, aki tovább faragott az idejéből (35.734 mp), így újfent első lett, ezzel egyértelműsítette kihívói felé, ő bizony éremért érkezett Szegedre és a 6-os pályára került a döntőben.

Következett a finálé, ahol Havasi Gergő mellett a szám hazai kiválóságaként ismert Birkás Balázs, az utóbbi években megtáltosodó Kovács Márk és a fiatal reménység, Mizsér Márk voltak a legfőbb esélyesek. A rajtból Birkás jött ki a legjobban, Havasi a középmezőny elején haladt a táv negyedéig. Féltávnál már látszott, hogy a szegedi Birkás győzelméhez nem fér kétség, őt Kovács követte magabiztosan és legnagyobb örömünkre sportolónk számára is megnyílt a harc a bronzéremért, amit az utolsó métereken tudott elcsenni Mizsér Márk elől egy tökéletesen időzített „berúgással„. Az elért időeredmény tekintetében is tovább javult Havasi Gergő, aki 35.603-tal szelte át a célvonalat.

Gratulálunk Hafi, büszkék vagyunk rád!

Fotó és végeredmény forrása: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, illetve Havasi Gergő Instagram oldala.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!