Kosárlabda Női NBI/A

Hatalmas siker a Szekszárd ellen!

Hegedűs Péter együttese a bajnokságban veretlenül teljesítő TARR KSC Szekszárdot fogadta a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Az első félidőben végig domináltak a vendégek, majd a második etapban elképesztő csatában tudtak fordítani a mieink. A szekszárdiak főleg Dúl Terkát akarták semlegesíteni, ezt kihasználva Sha Carter, Szabó Fanni és Monika Czinano lépett elő a reflektorfénybe!

Zseljko Djokics csapata végig keményen küzdött, ott törtek borsot az orrunk alá, hol csak tudtak. Minden tekintetben előttünk jártak, majd a nagyszünet után kezdett igazán izgalmassá válni az amúgy sem unalmas összecsapás. A továbbiakban már a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok:

A folytatásban 34-26-ra megugrott a KSC. Monika Czinano hozta közelebb a TFSE-t, majd a félidei 36-30-as eredményt 2-2 büntető alakította ki. A TFSE a 27 mezőnykísérletéből 10-et értékesített, míg a Szekszárd 32-ből 12-t. A lepattanócsatát 23-15-re nyerte a házigazda, de kétszer annyi eladott labdája volt (12-6), mint a Szekszárdnak. A harmadik negyed elején az első pontjait szerző Dúl Panka faragott csapata hátrányán, majd Sha Carter 36-34-re alakította az eredményt.

A Szekszárd első találatát az ekkor már 14. pontját szerző Jacinta Monroe jegyezte. A TFSE lendülete azonban nem tört meg és 38-38-nál egyenlítettek a hazaiak az extra napot kifogó Dúl Terka duplájával, majd nem sokkal később 40-38-nál a vezetést is átvették. A TFSE előtt nyíltak esélyek, de 2-3 pontnál jobban nem tudott ellépni. 43-40 után pedig ismét a Szekszárd vette át az irányítást, 9-1-es futással 49-43-ra szakadtak el a vendégek. A harmadik negyedet Szabó Fanni büntetői zárták, majd a negyedik negyedet az öt pontja indította, amivel 51-49-nél ismét a hazaiak jártak előrébb. A kiegyenlített küzdelemben felváltva estek a kosarak. Sha Carter triplája után 56-53-nál a TFSE-nek volt egy megugrása, melyre Horváth Bernadett triplája érkezett válaszul. 56-56 után Miklós Melinda sportszerűtlenje akasztotta meg a játékot. Ebből Dúl Panka értékesített négy pontot, amivel 60-56-ra módosult az állás.

Horváth Bernadett újabb triplája egy pontra visszahozta a KSC-t. Amikor azonban Sha Carter hármasa is célt ért, 65-61-re léptek el a hazaiak. Izgalmakból nem volt hiány a folytatásban sem. A TFSE megugrását követően 65-65-nél egyenlített a Szekszárd a Monroe-Krnjic kettős révén. Erre Monika Czinano büntetői érkeztek válaszul, majd Sara Krnjic ismét egyenlített. A győztes kosarat 2 másodperccel a vége előtt Szabó Fanni szerezte. Időkérés után még volt egy támadása a Szekszárdnak, de Horváth Bernadett dobása nem ért célt. Drámai meccsen 69-67-re nyert a TFSE.

Vezetőedzőnk (Hegedűs Péter) értékelője a mérkőzést követően: „Bármelyik csapat megnyerhette volna a mai mérkőzést. Az első félidőben talán a leggyengébb húsz percet produkáltuk a szezonban. Fordulást követően védekezést váltottunk, jól kezdtük a harmadik negyedet. Örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót, igazi csapatmunka volt. A hibák keresése és javítása a dolgunk, ezen igyekszünk a válogatott szünetben javítani. Nem szeretnék örök elégedetlennek tűnni, de jobb mosolygósan elmenni a szünetre és készülni a Diósgyőr ellen.”

Sha Carter így fogalmazott a győzelmet követően: „A Szekszárd nagyon jó csapat és nagyon agresszíven játszottak. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, főleg, hogy mentálisan is erősek tudtunk maradni a végén. Sok hibával játszottunk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. Egyként küzdöttünk és családként tartottunk össze és ez meg is látszott.”

TFSE-MTK – TARR KSC SZEKSZÁRD 69-67 (13-17, 17-19, 16-13, 23-18)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 4. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Jakab László Imre, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

TFSE-MTK: Carter 17/9, Baa, Szabó 20/6, Czinano 16, Dúl P. 9/3. Csere: Dúl T. 7/3. Király, Németh.

TARR KSC Szekszárd: Stanacev 9/3, Mányoky 2, Monroe 22. Boros 11/3, Holcz. Csere: Theodoreán, Miklós 3/3, Horváth 9/9, Krnjic 11.

Ezzel a diadallal megakasztottuk a hazai környezetben eddig hibátlanul menetelő Szekszárdot és 4 forduló után 3 győzelemmel vonulhatunk a válogatottszünetre. A lányok következő mérkőzésükön a bomba formában lévő DVTK-t fogadják november 18-án.

Gratulálunk a fantasztikus győzelemhez hölgyek!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: wbasket.hu

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!