Férfi NBII Futsal

Hatalmas győzelem!

A futsal NBII. Nyugati csoportjának 7. fordulójában a listavezető UTE gárdáját fogadtuk az Elek Gyula Arénában. Az újpestiek – hozzánk hasonlóan – hibátlan mérleggel rendelkeztek, így igazi rangadóra volt kilátás a hétfő este során.

Fotó: Borhi Mihály

Az rögtön a találkozó elején egyértelművé vált, hogy a lila-fehérek miért is vezetik a bajnokságot: sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket és egy kissé be is szorították a mieinket. Többször is próbára tették kiváló hálóőrünket Nagyistván Balázst, aki rendre állta a sarat. A 11. percben viszont már ő is tehetetlen volt, miután a vendégek játékosa távolról vette be a kapunkat (0-1).

A bekapott gól majdhogynem elkerülhetetlen volt, azonban nekünk kellő lendületet adott és láthatóan nagyobb precizitás kezdte jellemezni a játékunkat. A szervezettségnek köszönhetően jóval több alkalommal jutottunk el az újpestiek kapujához, mígnem a szülinapos Fehér Dani passza megtalálta a középen érkező Petroff Norbit, aki könyörtelenül bombázta be a labdát a hálóba (1-1).

Fotó: Borhi Mihály

Ezt követően kiegyenlített játék jellemezte a viadalt, itt is és ott is voltak helyzetek, de gól nem született. A félidő hajrájához közeledve viszont ismét megszaporodtak az újpesti ziccerek és végül egy kapu előtti kavarodás miatt újra előnyhöz jutott az UTE (1-2). Különösen bosszantó volt, hogy mindez harmincöt másodperccel a dudaszó előtt történt, így a vendégeknél volt a lélektani fölény a folytatást illetően.

A fordulás után sikerült még egy minőségbeli ugrást tennünk és nyomás alá helyezni a lila-fehér formációt. Négy percnyi játék után Fehér Kiki egalizált, majd nem sokkal a lefújás előtt a győztes gólt is megszerezte. Biztos sokan emlékeznek arra, hogy Kiki hosszú kihagyás után tért vissza a tavasz során, a most mutatott forma pedig mindent elárul az ő klasszisáról (2-3).

Fotó: Borhi Mihály

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – UTE  3-2 (1-2)
Gólszerző: Petroff, Fehér K. (2).

Vezetőedzőnk, Póta Balázs így értékelt a találkozót követően: „Nagyon kiélezett mérkőzés volt, büszke vagyok a srácokra, mert végig hittek a győzelemben! Sajnos a találkozó elején kiesett még egy kulcsjátékosunk, Papp Zsombor személyében és az eredmény se alakult kedvezően számunkra, de türelmesek maradtunk és a második félidőben jól jöttünk ki a fordulópontokból. Fegyelmezett játékunkkal csapatként múltuk felül az ellenfelünket, akik egyénileg képzett játékosok, gratulálunk nekik is, izgalmas rangadó volt! Külön köszönjük szurkolóinknak a biztatást, ilyen atmoszférában ritkán játszhat az ember!

A gól után hatalmas hangrobbanás járta be az arénát és maximális hangerőn zúgott a „Hajrá TFSE”! A hátralévő két-három percben megrendíthetetlen fegyelemmel védtük az eredményt, ami sikeresnek bizonyult, így bezsebeltük a három pontot!

A győzelemmel párhuzamosan a vezetést is átvettük a tabellán és bízunk benne, hogy ott is tudunk maradni! Folytatás idegenben a Tolna ellen.

Fotó: Borhi Mihály

Szép volt srácok!!