Férfi NBII Futsal

Hát ezt nem láttuk jönni!

Férfi futsalcsapatunkra egy rendkívül fontos mérkőzés várt a bajnokság utolsó előtti fordulójában, ugyanis a közvetlen üldözőnek számító pécsiek lőtávolon belülre kerültek, így mindenképpen a győzelem volt a cél a Nagykanizsa otthonában.

Az összecsapást e célnak megfelelő elánnal kezdtük, hiszen először a 9. majd a 16. percben is betaláltunk. Előbbit Dudás Dani, utóbbit Petroff Norbi jegyezhette, így kényelmes előny birtokában mehettünk a szünetre.

A fordulás után se lassult a tempónk, hiszen még a játékrész elején meglőttük a harmadik gólt is, tehát nagy volt a boldogság. A hazaiak erre rögtön válaszoltak is, majd az utolsó 10 perc előtt nem sokkal ismét bevették a kapunkat.

Sajnos a játék dinamikája e szituációkban általában a felzárkózóknak kedvez inkább, ez pedig ezúttal is beigazolódott, hiszen rövid idő alatt újabb két hazai találat született, így már a kanizsaiak voltak előnyben. A remény ekkor persze még élt, azonban mi már tehetetlennek bizonyultunk: újabb két gól, amivel minden kérdés eldőlt. Becsületünkre szólva Fehér Dani szépített még, de a lényegen ez már nem változtatott.

Végeredmény: Nagykanizsa FC – TFSE-BESTRONG  6-4 (0-2)

Ezzel a vereséggel elveszítettük a listavezető helyünket egy körrel a bajnokság vége előtt. Matematikailag ugyan meg van az esélyünk, de a bajnoki címhez a Pécsnek ki kell kapnia a Nagykanizsa otthonában.

A találkozó után a következőket mondta vezetőedzőnk, Póta Balázs:

„Nehéz helyzetbe kerültünk, a bajnokság végére és a legfontosabb szakaszára kicsit elfáradtunk, hullámvölgybe kerültünk és nem tudtunk jól ki jönni a fordulópontokból. Fontos meccseket veszítettünk és az egész éves lendületünkből származó előnyünket elveszítettük. Egy ellenfelünk maradt, akiket mindvégig magunk mögött tartottunk, az egymás elleni párharcokból is eredményesebben jöttünk ki. A sport ilyen sajnos, nem mindig igazságos. Van még mit tanulnunk, sokat fejlődtünk, de nem tudtuk lezárni a bajnokságot. Még egy hajszálnyi remény maradt, nem adjuk fel, a megtett utat nézzük és harcolunk a végsőkig! Büszke vagyok a srácainkra! Hajrá TF!”

Folytatás tehát egy hétfőn hazai pályán, a bajnokság zárófordulójában, ahol a Haladás lesz az ellenfelünk.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!