Férfi BLSZ II Labdarúgás

Harmadik helyen zártuk az évadot!

Nagypályás labdarúgócsapatunk utolsó bajnoki mérkőzését lemondta a vendég Szent Pál Akadémia HSE, így 3–0 arányú végeredmény íródott jóvá a javunkra. Ezzel fiaink számára véget ért a 2020/21-es szezon, melyet az előkelő 3. helyen zárhattak le.

A szezon indulását követően kevesen tippeltek volna arra, hogy az idény záró szakaszáig harcban lesz csapatunk a bajnoki címért és a feljutásért. Az első hét találkozón 3 győzelem – 4 vereség volt a csapat mutatója, ami a középmezőnyhöz volt elegendő. Október végétől azonban bődületes formát mutattak a srácok és minden mérkőzésüket (6/6) megnyerték a téli pihenőt megelőzően.

A tél során még szorgalmasabban folyt a munka, így a februári folytatást elszántan és felkészülten várhatta a TFSE. Eleinte az őszről hátramaradó, pótolandó mérkőzések voltak terítéken. Az első négy „tavaszi” találkozón 3 győzelem – 1 döntetlen volt a mérleg, ezt követően viszont kisebb hullámvölgybe kerültünk és némileg elmaradtunk a feljutó pozícióktól. A szezon utolsó feléhez érve a riválisok is botlottak, így újra nyílt küzdelem zajlott a feljutásért.

A 26. fordulóban azonban egy nem várt döntetlen következett a Hidegkúti SC csapatával, majd egy fájó vereség az Airnergy otthonában. Az utolsó pár fordulót vereség nélkül abszolválták a srácok, azonban a feljutást már nem tudták elérni. A legutolsó fordulóban – június elején – a listavezető, bajnoki ünneplésre készülő Pestszentimrei SK-t 1–3 arányban győzték le idegenben. A szezont végül harmadik helyen zárta csapatunk, mindössze két ponttal elmaradva az első helytől.

Gratulálunk, szép volt fiúk!