Egyetemi sport Futsal MEFOB FESZT Ultimate Frizbi

Harcos nyitány – MEFOB FESZT 1. NAP

Május 19-én, csütörtökön vette kezdetét az egyetemi sport legnagyobb fesztiválja Miskolcon. A MEFOB FESZT-en több, mint 150 TF kötődésű sportoló vesz részt, ők hadseregként indultak/indulnak a helyszínre a napokban.

A küzdelmek ultimate frizibivel és futsallal kezdődtek, ezekben mi kifejezetten erősnek mondhatjuk magunkat, hiszen frizbiben többszörös címvédők, női futsalban pedig regnáló ezüstérmesek vagyunk.

Ultimate Frizbiben 6 csapat indult, közülük két egységet a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem delegált. I-es csapatunk tagjai: Takács Gábor, Gaál Dorina, Gróf Domonkos, Herman Nikolett, Horváth Norbert, Váradi Bence, Gálfalvi Emese, Kovács Benedek, Paksai Luca, Paksai Márton, Szitt Zsófia, Purcsi Nóra és Csanády Boglárka. II-es keretünk: Szakács Eszter, Kondákor Trisztán, Szabó Emese, Nagy Gábor, Willi Dorka, Párdi Viktória, Farkas Domonkos, Nyíri Virág, Kiri Máté, Moskát Mónika és Eszenyi Napsugár.

Rövid gyorstalpaló az Ultimate Frizbi szabályairól: Koronggal játszott csapatsport, melyet gólra játszanak. Gól akkor születik, ha az adott csapat játékosa a támadózónába dobja úgy a korongot, hogy a társa elkapja azt. A mérkőzések 13 gólig vagy 80 perc játékidőig tartanak. Számunkra a legfontosabb viszont az, hogy 2016 óta egy kivétellel (2020) minden MEFOB-ot mi nyertünk meg.

A nyitómérkőzésen 12:30-tól I-es (fehér) és II-es (kék) csapatunk nézett farkasszemet egymással. Jobban nyitották a találkozót a fehérek, azonban erre hamar válaszolt a kék csapat, akik még a vezetést is átvették. Ezt követően gyors pontváltást láthattunk, majd egyeduralomra tört I-esként fémjelzett alakulatunk és 13–4-re nyerte a mérkőzést. Nem sok ideje volt pihenni a győzteseknek, mivel 14 órától a Debreceni Egyetem ellen egy látszólag könnyű, mégis kifejezetten kiegyenlített összecsapáson kellett helytállni, ami 13–5-re sikerült is. Fehér csapatunk a Széchenyi Egyetem II-t 13–3-ra verte meg, ezzel zárta az első napot. Címvédőinknek holnap reggel 9 órától a Széchenyi Egyetem I-el szemben, 10:30-tól pedig a Corvinus ellen kell helytállniuk. A körmérkőzéseket követően reményeink szerint finálé vár kiválóságainkra, amit 15:30-tól rendeznek.

II-es (kék) csapatunk a napot két tanulságos, végig jó hangulatú mérkőzéssel zárta: a Corvinus 13–4-re, a Széchenyi Egyetem elsőszámú alakulata pedig 13–2-re tudott győzni ellenünk. Erre a csapatunkra is további két találkozó vár holnap: 9 órától a Debrecen ellen, 10:30-tól pedig a Széchenyi II-vel szemben. A realitások talaján mozogva az 5. helyért folytatott harc vagy a broncsata az, amit ez a csapatunk kivívhat.

Futsalos hölgyeink a címvédő Eötvös Lóránd Tudományegyetem ellen vívták az elődöntőt. Érdekesség, hogy 2021 nyarán ez a két alakulat játszotta egymással a MEFOB finálét, ami 7–2-es ELTE sikerrel végződött. Játékosaink: Kirschner Kamilla, Kardosi Blanka, Balogh Noémi, Krár Edina, Szehofner Vivien, Méhes Krisztina, Szalisznyó Henriett, Barta Viktória. Edző: Tóth János.

Fotó: mefobfeszt.hu

Az ELTE nem sokat habozott a kezdő sípszót követően, hamar vezetést szereztek. Az első félidő hajrájában felpörögtek az események: hatékony letámadást követően megszerezte második gólját a címvédő, amire egyből jött a válaszunk Kardosi jóvoltából. A szünet előtti pillanatokban egy eladott labdát kihasználva újra megrezgette a hálót az ellenfél, így 1–3-as állással vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben tovább növelte előnyét az ELTE, de nem úgy faragták a TF-es lányokat, hogy megadják magukat a nehéz helyzetekben! Balogh Noémi révén kezdtük meg a felzárkózást, majd Krár zseniális szóló góljával még közelebb férkőztünk. Az utolsó három percben több ígéretes akciónk is volt, azonban egalizálni már nem tudtunk, így 3–4-re nyert az ELTE. A holnapi bronzmérkőzésen az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csapatával mérhetjük össze magunkat.

Fotó: mefobfeszt.hu

A pénteki folytatásban tehát befejeződnek az Ultimate Frizbi és a Futsal küzdelmei is, számunkra pedig külön örömhír, hogy mindenhol esélyünk van felállni a dobogóra. Az imént említett két sport mellé csatlakozik az asztalitenisz és a vízilabda, ahol további TF-es érmekért szoríthatunk!

A részletes holnapi (és hétvégi) programot, illetve az eredményeket megtaláljátok az ESEMÉNY OLDALÁN!

Hajrá lányok, hajrá fiúk! Hajrá TF!

Főszerkesztő & Író: Borhi Mihály
Helyszíni tudósító: Kotroczó Levente
Fotók: mefobfeszt.hu

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!