Vívás

Harcos napok Plovdivban!

Bulgáriában került megrendezésre a Junior Férfi Kard egyéni és csapat Világkupa, ahol három versenyzővel képviseltettük magunkat. Tóth Bertalan, Vajda Oszkár és Hanzély Zsombor egyaránt a TFSE égisze alatt jutottak ki a rangos nemzetközi seregszemlére, ahol több, mint 180 sportoló állt pástra.

A magyar férfi kard küldöttség 12 juniorból állt, akik közül mindenki kipróbálhatta magát az egyéni nap megmérettetésein. Ami az eredményeket illeti, újfent van okunk a büszkeségre, bár ez vívóink esetében nem is lehet másként. Elsőéves juniorként, Hanzély Zsombor a 123. helyen zárt, a még kadett korú Vajda Oszkár 39. lett, legjobb magyarként pedig Tóth Bertalan remekelt, aki a 9. pozíciót kaparintotta meg a versenyen.

Az iménti hír egyben keserű véletlent is hordoz magával, ugyanis Bertalan klasszisa úgy alakította a pontversenyt és az országos ranglistát, hogy barátját és csapattársát, Vajda Oszkárt néhány ponttal maga mögé utasította a junior tabellán, ezzel kiszorítva őt az idősebb korosztály válogatott keretéből. Persze nincs igazán okunk panaszkodni, hiszen Oszkár a kadett válogatott elsőszámú reménysége jelenleg és még abban a korosztályban várnak rá idén nemzetközi küzdelmek, a junior kor az ő esetében nyugodtan várhat jövőre.

A csapatküzdelmek Plovdivban sem maradhattak el, itt 19 csapat mérte össze tudását a világ minden tájáról. A legnagyobb nemzetközi reménységek csatájára a magyar kvartett így festett: Vajda (TFSE), Petrucz (BVSC), Péch (KVSE), Vigh (Vasas). Ezen a szinten nem vár könnyű feladat a srácokra, akik először a török csapatot verték 45:37-re, majd az olaszokat 45:38-ra.

fotó: hunfencing.hu

Az elődöntőben Franciaország szoros meccsen parancsolt megálljt a fiúknak, akik így a korábbi junior VB győztes egyiptomiakkal kerültek össze a bronzmeccsen. Az utolsó ütközet is szorosan alakult, 45:41-el végül a mi nyakunkban csilloghatott a bronz.

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Plovdiv, 19 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Törökország 45:37 (Vigh +8, Péch +1, Vajda -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:38 (Vajda +5, Petrucz +1, Vigh +1).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 39:45 (Vigh +3, Vajda -2, Petrucz -7).

A 3. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:41 (Vajda +6, Péch 0, Vigh -2).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Üzbegisztán, 3. Magyarország (Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Vajda Oszkár, Vigh Benedek, válogatott edző: Neuhold Sándor, edzők: Varga József, Kocsis Zsolt, Patócs Ákos, Kósa Miklós)

Gratulálunk a TFSE vívóinak az elért rangos nemzetközi eredményekhez!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!