Férfi NBII Futsal

Harcos meccs, igazságos döntetlen!

Férfi futsalcsapatunk az alapszakasz utolsó hazai meccsén lépett pályára a hétfői este során, ahol a középmezőnybe tartozó Dunaújváros volt a mieink ellenfele.

Az összecsapásnak Greguss Richárd és Fehér Kiki hiányában vágtunk neki, de szerencsére így is mély merítés állt a szakmai vezetés rendelkezésére.

A találkozót a vendégek kezdték veszélyesebben, többször is eljutottak lövésig, azonban gól egyik lehetőségből sem született. Az újvárosiak kezdeti lendülete aztán gyorsan alábbhagyott és kezdtük fokozatosan átvenni az irányítást. Csupán egyetlen baj volt: a mezőnyben lévő dominanciánkat nem tudtuk a kapu előtt is érvényesíteni, ami miatt apróbb bizonytalanságok és kisebb hibák lettek úrrá a játékunkon. A vendég gárda pedig megérezte a vérszagot és egyre inkább a gyors kontrákra hegyezték ki a taktikájukat, aminek meg is lett az eredménye: a tizedik percben a piros mezesek szélsője passzolta be középre a játékszert, majd az érkező játékos Nagyistván Balázst átemelve juttatta a labdát a hálóba (0-1).

Úgy tűnt, hogy nem fogtunk ki túl jó napot, de persze ez nem lehet kifogás, így vezetőedzőnk, Póta Balázs ki is kérte az időt. Kulcsfontosságú volt a sorok rendezése, hiszen a dunaújvárosiak kellően masszívak voltál hátul és igencsak veszélyesek elől, egy újabb bekapott gól pedig döntő jelentőséggel is bírhatott volna.

A kisebb intermezzo megtette a hatását, de az előbb tett állítás még így is helyénvaló volt, egyedül annyi változott, hogy kontrákra már nem igazán futotta a vendégeknek, mivel gyakorlatilag teljesen beszorítottuk őket. Az igazi áttörés aztán a tizenötödik percben következett be, amikor is egy berúgás után Dudás Dani tüzelt távolról, a labda pedig a kapus lábai között talált utat a hálóba (1-1).

A hőn áhított egyenlítés összejött tehát és ez adott is nekünk kellő lendületet a félidő hajrájára, bár az ellenfelünk továbbra is ütőképes maradt. Itt is és ott is voltak még említésre méltó próbálkozások, de az eredmény nem változott, így 1-1-es állásnál mehettek pihenni a felek.

A fordulást követően nagy iramban tért vissza a vendég gárda, rögtön egy kapufát eltaláló lövéssel hozták ránk a szívbajt, majd a mieink kerültek hasonlóan nagy helyzetbe, de riválisunk hálóőre résen volt.

A kezdeti adok-kapok nemsokára egy állóháborúba torkollt, úgy tűnt a vendégeknek jó az egy pont, mi pedig éreztük ugyan, hogy van sansz a gólra, de közben nem feledkezhettünk meg az újvárosiak gyors kontráiról sem.

Eljött hát a párharc hajrája, ahol vészkapusra váltottunk és igyekeztünk szépen járatni a labdát, hátha találunk rést a pajzson. Azonban ez a húzás is meddőnek bizonyult, mi több, majdnem végzetesnek is a mérkőzés kimenetele szempontjából. Történt ugyanis, hogy a játékvezető kiosztotta Papp Zsombornak a második sárgáját is, miközben pont a vendégek támadtak, így igencsak izzasztó másodperceket kellett átélnünk, de a dráma végül elmaradt és – összességében – igazságos döntetlen született.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – Dunaújváros Futsal  1-1 (1-1)

Folytatás egy hét múlva idegenben, az alapszakasz utolsó fordulójában, ahol az elsőségünk lesz a tét!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!