Kosárlabda Női Magyar Kupa

Hangolódás a Magyar Kupára!

Nem kímélt bennünket a sorsolás, a Sopronnal játsszuk a nyitómérkőzést!

Fotó: MKOSZ (2020)

Pénteken 13 órakor kezdetét veszi a 2022-es Killik László Magyar Kupa Miskolcon és ki mással, ha nem a Sopron Baskettel kerültünk össze a negyeddöntő párosításában. A kupasorozat 71 éves fennállása során mind a két csapat felállhatott már a dobogó tetejére. Nem elhanyagolható különbség, hogy a TFSE ezidáig egyszer, a Sopron pedig 10-szer hódította el a kupát. Aktuális ellenfelünk a 2018-19-es kiírás óta zsinórban háromszor emelhette magasba a trófeát.

A kupaporondon sem ismeretlen egymásnak a két ellenfél, sőt! Legutóbb 2 éve találkoztunk velük az elődöntőben, ahol ugyan a soproniak nyertek, de emelt fővel távozhattunk a pályáról. Az idei szezonban két alkalommal már összemértük tudásunkat Gáspár Dávid tanítványaival, mindkét alkalommal magabiztosan nyertek a zöld-sárgák.

A 2020-as egymás elleni mérkőzést ITT tudjátok visszanézni:

A tavalyi Magyar kupán sem volt könnyű sorsolásunk. A negyeddöntőben a Szekszárddal játszottuk, ahol a rendes játékidőben döntetlennel zártunk és azt követően hosszabításban maradtunk alul a későbbi bronzérmessel szemben. Az első félidőben vezettünk, a másodikban pedig tartottuk magunkat és hosszabítást értünk el a magasabban jegyzett KSC ellen. A ráadásban már a szekszárdiak akarata érvényesült, végül 6 ponttal tudták megnyerni a nagyon hajtós, küzdős mérkőzést. A találkozót követően még a vendégek mestere (Zseljko Djokics) is a mi méltatásunkkal kezdte értékelését!

Magyar Bianka a pénteki összecsapást megelőzően így vélekedett:

Az a tény, hogy megszakítás nélkül harmadszor ott lehetünk a legjobbak között a Magyar Kupában, már önmagában óriási büszkeség, nem csak a csapatunknak, hanem az egész egyetemünknek. Edzőként kifejezetten örülök, hogy ismét lehetőségünk van Európa egyik legjobb csapata ellen játszani. Feladatom, hogy az ilyen szituációkra is a legjobban felkészítsem a csapatot. A Sopron elleni találkozón minden erőnkkel azon leszünk, hogy izgalmas nyitómeccset láthassanak a kosárlabdát kedvelők. A kupának mindig izgalmas a hangulata, különösen azért, mert egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ehhez mérten teljes elszántsággal fogunk megérkezni Miskolcra!

Fotó: MKOSZ (2020)

A tavalyi évvel ellentétben végre nézők előtt rendezik meg az esemény a nemrégiben átadott DVTK Arénában. A találkozókra ITT tudtok napijegyet vásárolni (Killik László Magyar Kupa – JEGYEK).

Ha valaki nem tudna elutazni, akkor élőben a mindigTV GO közvetítésén keresztül figyelheti a mérkőzést: https://mindigtvgo.hu/details?id=12446791&type=7&srcCarouselId=1575

Találkozunk pénteken Miskolcon! Addig is, hajrá TFSE-MTK!

2022.02.18. 13:00
TFSE-MTK – Sopron Basket (1. negyeddöntő)
Miskolc, DVTK Aréna

Játékvezetők: Tőzsér, Lengyel, Sörlei

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!