Férfi NBII Kosárlabda

Győzött a favorit – Félix Ákos dupla-duplával tért vissza!

Foghíjasan felálló férfi kosárlabdázóink tegnap este a veretlen listavezető (Budafok) otthonába látogattak. Az már korábban eldőlt, hogy a XXII. kerületi csapat megnyerte az NBII Közép „A” csoportot, kvalifikálva magát a feljutásért folyó rájátszásba, illetve az is biztossá vált, hogy mi az 5. helyen fejezzük be az évadot.

Csapatunk magja (Horváth G., Laman, Király) egyáltalán nem vett részt ezen a találkozón, ugyanis a MEFOB négyes döntőre készültek ebben az idősávban Boros Zoltán vezetőedzővel. Ezúttal a kispadon Sipos Kálmán megbízott vezetőedző ült, játékosaink sorát pedig a Félix, Világi, Tombor, Szlávik, Velkey, Tárnai, Balsay hetes adta ki. Centerünk ezen az estén az elmúlt hónapokban sérüléssel bajlódó Félix Ákos volt, aki ha már újra labdához jutott, élt a lehetőséggel, 40 percet játszott és a legeredményesebb TFSE-s volt a mezőnyben.

A játékot végig uralta a házigazda, minden negyedet behúzva tudtak felülkerekedni rajtunk. Számunkra a legfontosabb, hogy játékosaink egytől egyig pontokat tudtak szerezni: Félix 17, Világi 15, Szlávik és Velkey 14-14, Balsay 7, Tárnai 6, Tombor 5 egységig jutott.

Végeredmény:
Budafok – TFSE
124–78 (30-23, 27-15, 34-18, 33-22) Statisztikák: ITT

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A bajnokság záró fordulójában jövőhéten szerdán lépünk pályára, ellenfelünk az a Józsefvárosi KC lesz, melyet hazai környezetben 88–49 arányban múltunk felül februárban.

Addig is érkezik a MEFOB elődöntő, ahol a házigazda Miskolci Egyetemmel nézünk farkasszemet május 21-én, 17:45-től!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!