Kosárlabda Női NBI/A

Győzelemre hangolva zárnánk az alapszakaszt!

Élvonalbeli női kosarasaink számára elérkezett az alapszakasz utolsó összecsapása, ami a tavalyihoz hasonlóan idén is nagy tétte bír! Ezúttal a PINKK Pécsi 424 lesz az ellenfél, akik ellen győzelmünk esetén bebiztosíthatjuk a rájátszásba kerülést. Aktuális riválisunk a jelenlegi szezonban még egyetlen párharcot sem tudott megnyerni, 0–21-es mutatóval áll.

A forma, a tabella, a korábbi eredmények mind mellettünk szólnak, azonban van pár érdekesség, amivel érdemes tisztában lennünk, mielőtt elkönyvelnénk egy könnyű győzelmet. A pécsi gárda 2020-ban és 2021-ben is legyőzött bennünket, mindkétszer a Városmajor parkettjén. Emellett kevesen emlékeznek arra, hogy a jelenleg is tartó Sopron Basket hegemónia előtt legutoljára a PINKK szerzett magyar bajnoki címet a 2013/14-es idényben.

Magyar Bianka és csapata az elmúlt időszakban remek formába került. Január óta csak a DVTK és az UNI-Győr tudott diadalmaskodni fölöttük, ezek mellett viszont 5 győzelmet is bezsebeltek (Cegléd, BEAC, Szekszárd, BKG, Vasas). Ezzel a saját kezébe vette a sorsát és a rájátszás kapujába ért a csapat.

Győzelünk esetén legvalószínűbb az, hogy a 7. helyet csíphetnénk meg, ezzel elkerülve a fent már említett Sopront a negyeddöntőben. Vezetőedzőnk felhívta a figyelmet arra, hogy most nem érdemes matekoznunk, csak magunkkal törődve kell kitenni a lehető legjobb teljesítményt a parkettre szombat este. Természetesen hízelgő tény, hogy sikerünk esetén négy éves NBI/A-s pályafutásuk alatt a negyedik alkalommal érnénk el a play off-ot! A mérkőzést megelőzően erőnléti edzőnkkel, Juhász Ferenccel beszélgettünk és latolgattuk az esélyeket, ezt a videót megtaláljátok csapatunk facebook és instagram oldalain.

Holnap este érdemes lesz kilátogatni a Városmajorba, ahol továbbra is lehetőség nyílik a Jaromír frissen csapolt söreit fogyasztani, továbbá a félidőben 1 millió forintot nyerni. A mérkőzésre történő belépés ingyenes.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!