Férfi NBI Röplabda

Győzelemmel rúgtuk be az NBI ajtaját!

Férfi röpiseink közel 20 év után tértek vissza az NBI-be, ahol több, mint meggyőző sikerrel debütáltak a Szolnok ellen. Lónárt Péter legénysége minden kétséget eloszlatva maga körül arról is tett tanúbizonyságot, hogy a TFSE-nek méltán van helye az első osztályban.

Az első szettben hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, melynek az lett az eredménye, hogy magabiztosan jutottunk el 1:0-ig. A második etapra magára talált a Szolnoki gárda, végig vezetve egalizáltak (1:1). Úgy tűnhetett, hogy a vendégek átvették az irányítást – a harmadik szett 18. pontjáig vezettek – azonban amikor kellett, akkor fordult a kocka. A legfontosabb pillanatokban higgadtak tudtunk maradni és 2:1-re módosítottuk az eredményt. A találkozó egyik legfőbb pozitívuma az volt, hogy újonc lét ide-oda, sikerült egyből felnőnünk a feladathoz úgy, hogy sokkal kevesebbet hibázzunk, mint az osztályban jóval rutinosabb ellenfelünk. Nem volt ez másként a negyedik szettben sem, ahol 26–24-re zárva tudtuk bebiztosítani a 3:1 arányú végeredményt.

A lefújást követően csapatunk egyik alappillére, Szappanos Dávid így értékelte a látottakat: „Ez a TF-es szív! Igazi csapatdiadal volt a mai, ahol minden játékosunk kivette a részét a sikerből. Mindig volt, aki tovább lendítette az egységet a nehezebb pillanatokban. Szurkolóink jelenléte mellett sem szeretnék elmenni szó nélkül. Az ő támogatásuk is kellett ahhoz, hogy közel 20 év után sikerrel térjünk vissza az NBI-be!”

TFSE – Szolnoki RK 3:1 (21, –20, 24, 24)
Budapest, Győri út, 74 néző. V: Gyulai, Sík.
TFSE: Márton 2, Gyenes 1, Szappanos 8, Tigyi 7, Czita 6, Merkler 17. Csere: Nagy T. (liberó), Arató 1, Tóth M. 2, Együd 3, Fenyő 13. Vezetőedző: Lónárt Péter.
SZOLNOK: Guzmics 2, Fenyvesi D. 29, Csombor 1, Bíró 17, Reiner 10, Acsai 4. Csere: Földes, Dalkó (liberók), Oláh R. 5, Timár 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Lónárt Péter így fogalmazott a találkozót követően: Először is Gratulálok a csapatomnak! Igazi csapatmunka volt! Nagyon akartuk a győzelmet és meg is lett az eredménye. Hajrá Rackák! Hajrá TFSE!!!

A folytatásban azzal a DÁG KSE-vel találkozunk hazai pályán, mely maratoni, 3:2-re végződő csatát vívott a Dunaújvárossal a nyitányon. Október 8-án, szombaton 19 órától tehát újra a TF „D” termében szerepelnek fiaink, akik a nyitány során bebizonyították, hogy érdemes odafigyelni rájuk az NBI-ben is!