Kosárlabda Női NBI/A

Győzelemmel hangolódtunk az igazi tűzpróbára!

Élvonalbeli női kosárcsapatunk nem aprózta el az Újvidék elleni összecsapást, 59 ponttal verték szerb ellenfelüket. Gyakorlatilag a feldobástól kezdve uralták a pályát, esélyt sem adva ellenfelüknek és az utolsó felkészülési mérkőzésre most pénteken kerül majd sor a Szekszárd ellen!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A KK Novosadska ŽKA együttese szinte tehetetlen volt velük szemben. Az első negyed végére már 33-15 szerepelt az eredményjelzőn és Hegedűs Péter tanítványai a hátralévő időben sem tétlenkedtek, sőt a folytatásban elképesztő különbséget alakítottak ki és a nagyszünetre 58-26-tal vonulhattak. A harmadik és negyedik negyedben sem változott a játék képe, teljesen felborult a pálya. 7 játékosunk is 10 pont fölött zárt, a legeredményesebb közülük Dúl Panka lett 17 egységgel.

TFSE-MTK – KK NOVOSADSKA ŽKA 113-54 (22-15, 25-11, 23-13, 32-15)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Söjtöry Tamás, Jankovics Viktor, Gruber Nikolett

TFSE-MTK: Carter 11/3, Dúl T. 4, Szabó 11/9, Czinano 14, Dúl P. 17/9. Csere: Vígh 7,Baa 13/9, Vintsilaiou 16/3, Király 13/9, Németh, Burján 2, Horváth 5.

KK Novosadska ŽKA: Buzadzin 18, Peric 21/6, Jekic, Proovic 3, Bosnyakovic 1. Csere: Buric 11, Opacic, Bikicki.

Vezetőedzőnk értékelőjében kiemelte, hogy a csapat fegyelmezetten és jól játszott, de az igazán fontos és egyben utolsó felkészülési mérkőzésre pénteken a KSC Szekszárd ellen kerül sor. Hozzátette, most kifejezetten nehéz ütközetek várnak rájuk, mivel a szezonnyitón az Euroliga győztes Sopronnal indítanak és a Szekszárd elleni edzőmeccs ebből a szempontból kulcsfontosságú lesz.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Érkező ellenfelünk is jó formában várja az összecsapást. Legutóbb az LIV. Sió kupán léptek pályára, ahol rajtuk kívül még az NKA Universitas Pécs, a SERCO UNI Győr és a Vasas gárdája szerepelt. A döntőben Péccsel csaptak össze és 97-74-re diadalmaskodtak, ezzel tizedjére is elhódítva a kupát. Djokics Zseljko együtteséből Boros Júliát választották a torna legjobb játékosának. Ismerősre is számíthatunk a vendég együttesben, hiszen Theodoreán Alexandra a TFSE kötelékében töltött két szezonja után idén nyáron visszatért Szekszárdra.

Mindezek fényében izgalmas találkozó van kilátásban. A felkészülési mérkőzés a helyszínen megtekinthető és a belépés ingyenes!

Felkészülési mérkőzés
TFSE-MTK – KSC Szekszárd (09.22. 16:45)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!