Női NBI Röplabda

Győzelem Zuglóban – újratöltve!

Női röplabdacsapatunk a Magyar Kupából már jól ismert BVSC-Zugló ellen nyitotta az NBI. 2022/23-as kiírását. Az október eleji oda-visszavágós küzdelmek során 3:1, majd 1:3 arányban nyertek Olazábal Herrera tanítványai, akik ezúttal is folytatták a sormintát és 1:3-ra nyerték meg az összecsapást!

Fotó: BVSC

A mérkőzést jobban kezdte a hazai alakulat, az első szett elején könnyen magukhoz ragadták az irányítást. Egészen hamar 5 pontos vezetést (8–3) dolgoztak ki Daróczi Gergely lányai, amihez gőzerővel közeledtünk és 14–14-nél egy pillanatra egalizáltunk is. A felzárkózásba fektetett energiáink némileg kimerítették a csapatot, amit kihasznált a házigazda és ellépett, majd előnyével ügyesen gazdálkodva 25–21-re nyerte az első játszmát.

A második szett kezdete kiélezettebbre sikeredett az elsőnél, sőt, ekkorra már fordulni látszottak az erőviszonyok. A mi nevünk mellé került a kezdeményező és irányító szerep, aminek hála magabiztosabbá váltunk és könnyedén tudtuk nyerni ezt az etapot (18–25). A megújult lendület és a rutin egyvelege azt eredményezte, hogy egészen 2–8-ig rohantunk a harmadik szett elején. A 6 pontos különbség olyan fegyverténynek bizonyult, amivel nem tudott igazán mit kezdeni a BVSC. Koncentráltabban és kevesebb hibával játszottunk, mint ellenfelünk, ennek hála 21–25-tel átvettük a vezetést.

Fotó: BVSC

Az eddigi egymás elleni meccseken volt már példa arra, hogy előnyszerzésünket követően a kék-sárgák játéka megbillen és hátrányba kerülve nem tudtak újra pozícióba kerülni. Ez tegnap is így történt. Feljavuló játékunk terén elengedhetetlen szerepe volt annak is, hogy kíméletlenül lecsaptunk minden olyan helyzetre, ahol lélektanilag fölénybe lehetett kerülni a Zuglóval szemben. A negyedik (záró) akkord alakulása: 4–7, 7–12, 13–19, 17–25.

BVSC-Zugló – TFSE 1:3 (21, –18, –21, –17)
Budapest, Szőnyi út, 80 néző. V: Szabó P., Filibér.
BVSC: Riczkó 7, Benedek R. 2, Dani 14, Nagy Zs. 4, Wirth 16, Tóth Bagi 4. Csere: Sartoris (liberó), Puskás 7, Bajnóczi 7, Rózsa 3, Marton. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
TFSE:
 Villányi 7, Budaházy 8, Halla G. 24, Komcsák 12, Zen 8, Kökény N. 4. Csere: Boller, Hábetler (liberók), Turcsányi 1, Benedek G., Vámos 1. Vezetőedző: Herrera Olazábal.

Ezzel a sikerrel elmondható, hogy háromból háromszor győztük le azonos aránnyal az újonc BVSC-Zuglót. A hazaiakról elmondható, hogy minden alkalommal tudtak egy szettet rabolni tőlünk és egyáltalán nem valószínű, hogy a mezőny hátsó régiójához tartoznának, mint frissen feljutó alakulat, sokkal inkább az élmezőny tájékára várjuk őket.

Ami minket illet: játékunk egyre jobban kezd összeállni és reményeink szerint tovább tudunk fejlődni a soron következő megmérettetéseken. A mostani hétvégén nem lesz bajnoki mérkőzésünk, másfél hét múlva Magyar Kupa küzdelem vár ránk az extraligás Békéscsabával szemben, majd idegenben lépünk pályára a Balatonfüred fiókcsapata ellen.

Bravó lányok, csak így tovább!!