Férfi MEFOB Férfi NBII Kosárlabda Női MEFOB

Győzelem Monoron!

NBII-es férfi kosárcsapatunk a Monori SE vendégeként szerepelt a bajnokság 18. fordulójában. Boros Zoltán fiai remek formában várták a találkozót és nem is kellett csalódnia, hiszen újabb győzelemmel gazdagodott a csapat. A zsinórban negyedik diadal fontos szerepet tölt be a dobogós hely megőrzéséért, mert pontazonossággal követi őket az ELTE Fortis és előttük szintén ugyanannyival a Százhalombatta, akinek eggyel kevesebb meccse van és ezt majd az óbudai Kandó SC ellen kell még pótolnia.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A mieink kezdték jobban a találkozót, már az első negyed végére 11 pont volt a különbség a javukra és folytatásban sem álltak le. A második szakaszban további 8 egységgel nőtt a differencia, így 33-52-vel vonulhattak nagyszünetre.

Forrás: MKOSZ

Ez sem segített a hazaiakon, ugyanis érkezett a kegyelemdöfés a harmadik szakaszban és innen már vért izzadva sem tudtak felállni. 11 egységgel kontráztak rá a fiúk az addigi előnyre, ezzel kerek 30-ra szakadtak el a monoriaktól. A záró etapban ugyan tudott kozmetikázni az eredményen a Monor, de a végkifejlet nem változott, ami nekünk zsinórban a negyedik győzelmet jelentette! Játékosaink közül hárman is 10 pont fölött zártak, közülük Keresztesi Dávid járt az élen.

Forrás: MKOSZ

Monori SE – TFSE 67-83 (18-29,15-23,10-21,24-10)

Este folytatás a MEFOB-on, mindkét csapatunk érdekelt!

Női MEFOB csapatunk legutóbb a közvetlen rivális UNI Győrt verte idegenben 14 ponttal. Kováts Gabriella tanítványai ma este a PTE-PEAC együttesével mérkőznek meg hazai porondon. Ellenfelük az ezt megelőző fordulóban a sereghajtó Sopron fölött diadalmaskodott.

Forrás: MOSZ

Novemberben találkozott utoljára a két fél, akkor 32-81-re tudtunk nyerni vendégként. A mieink parádés formában várják az összecsapást, eddig 8 meccsből egyet sem vesztettek, míg ellenfelüknek a SMAFC ellen szerezte mindössze második győzelmét. A többi 5 alkalommal vereséget szenvedett.

TFSE – PTE-PEAC (02.27. 18:50)
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Boros Zoltán fiai sem tétlenkednek! Szintén listavezető tanítványai legutóbb az Óbudai Egyetemet győzték le egy nagyon szoros küzdelemben 3 ponttal (84-87). Soron következő ellenfelük a Sopron lesz, aki jelenleg a tabella 6. helyén áll.

Forrás: MKOSZ

A SMAFC együttese vereséggel hangolt az ellenünk vívandó párharcra, hazai környezetben kapott ki a mosoniaktól 78-105-re. Velük utoljára novemberben mértük össze tudásunk, azon a meccsen 77-108-ra tudtunk nyerni. Minden pont számít, mivel szoros versenyfutás alakult ki és rajtunk kívül még a Mosonmagyarórvár, illetve a Corvinus is hajt az első helyért.

TFSE – SMAFC (02.27. 20:15)
TF L2 terem, Budapest

Reményeink szerint újabb kettős győzelmet jegyezhetünk ma este, sok sikert mindenkinek, hajrá TF!