Kézilabda Női NBII

Győzelem idegenben

Női kézilabdacsapatunk az NBII második fordulójában idegenben lépett pályára a Malév SC otthonában. A múlt heti magabiztos, győztes rajt után nem lehetett más célja lányainknak ezúttal sem, mint a két pont begyűjtése.

A kezdő sípszót követően nem kellett sokat várni, hamar akcióba lendültek a felek. Az első percek játékából csapatunk jött ki jobban, hamar 3-4 gólos előny szerepelt a TFSE-s lányok neve mellett. A félidő elején védekezésünk rendezett volt, támadásaink jól működtek és meggyőző fölénnyel uraltuk a pályát. Mezőnyjátékosaink összhangján túl Fehér Virág nevét fontos kiemelni, aki kapusfronton nyújtott maradandót a tegnap este folyamán. Mellette a második félidőben lehetőséghez jutó, több bravúrt is bemutató Kovács Eszter is méltatást érdemel.

A félidő második részére kisebb hullámvölgybe kerültünk, ekkor 3 gólos különbségig tudott felzárkózni a hazai csapat. Ez a differencia állandósulni látszott a szünetig, a félidei állás 10–13 volt a javunkra.

A második játékrész első harmadában tartottuk előnyünket, bár a házigazda minden erejét mozgósítva törekedett az egalizálásra. A félidő közepére pontatlanabbá vált játékunk, amit kihasznált a Malév, így az utolsó 10 percet 20–20-as állással kezdhettük meg. A hajrá végül nem alakult olyan izgalmasan, ahogyan a hazaiak szerették volna. Béres Eszter – aki ezen az estén vezéregyéniséggé lépett elő – könyörtelen pontossággal vette be a hálót a találkozó egészén, mellette pedig Ragó Rebeka játéka juttatott minket jelentős előnyhöz az utolsó percekre. A végére meglehetősen kinyílt az olló és magabiztos 22–28 arányú siker született.

KÉZILABDA
NŐI NBII-Dél, 2. FORDULÓ

Malév SC – TFSE 22–28 (10–13) 
Budapest, Sportkastély (Pestszentimre) 60 
néző. Vezette: Nagy L., Szekeres
TFSE: 
Fehér V., Kovács E. (kapusok) – Béres E. 14 (6), Bréda B. 2, Franka R., Hauser P. 1, Herman N., Konkoly K., Kovács P. 2, Manczal D. 1, Nonn D. 1, Ragó R. 4, Schuszter N., Szőke E. 2., Cserép F., Hádinger Zs. 1. Edző: Herbert Krisztián

Az eredmény alakulása. 9.perc: 3–7 18.p.: 7–10. 40. p.: 12–15. 51. p.: 20–20
Kiállítások: 4
Hétméteresek: 7/6

Lányaink következő mérkőzése október 2-án szombaton 18:00-tól kerül megrendezésre hazai pályán. Az ellenfél a Szigetszentmiklós lesz.