Magyar Kupa Női NBI Röplabda

Győzelem idegenben – továbbjutás a kupában!

Női röpiseink a Magyar Kupa selejtezőjének visszavágóján az NBI-es újonc BVSC otthonába látogattak. A két csapat első összecsapása 3:1-es TFSE sikerrel zárult, így előny birtokában utazhattunk Zuglóba.

A mérkőzés első szettjében kamatoztatni tudtuk rutinunkat és szélső ütőink megoldásai által hatékonyabban támadtunk, mint ellenfelünk. Hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, összességében 19-25 arányban nyertük ezt a játékrészt. A második játszmára feljavult a házigazda blokk-védekezése, így a mérkőzés ezen szakaszában rövid időre csak szaladtunk az eredmény után (25-20). Az egyenlítést követő harmadik szettet mi kezdtük jobban, hamar megnyugtató előny birtokába kerültünk, amit egy pillanatra se engedtünk ki a kezünkből (22-25) ezután pedig fölényesen (12-25-re) nyertük az utolsó játszmát.

BVSC-Zugló – TFSE 1:3 (–19, 20, –22, –12)
Budapest, Szőnyi út, 180 néző. V: Villás, Halász T.

BVSC: Benedek R. 8, Puskás 2, Nagy Zs. 4, Wirth 4, Tóth Bagi 1, Riczkó 12. Csere: Sartoris (liberó), Dani 11, Bajnóczi 5, Hemmert, Marton 2, Nyuka 1, Rózsa 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
TFSE:
 Kökény N. 5, Villányi 7, Budaházy 10, Halla G. 19, Komcsák 12, Zen 9. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 3, Benedek G. 3, Vámos 3. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Újabb 1:3-as győzelmünk értelmében kettős sikerrel, 6:2-es szettaránnyal jutottunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, ahol az extraligás Békéscsaba lesz az ellenfelünk október 26-án a TF „D” termében. A BRSE-ről tudni érdemes, hogy a Magyar Kupában bronzéremig, az extraligában pedig ezüstéremig jutottak a 2021/22-es idényben.

Következő megmérettetésünk az NBI nyitánya lesz, a mostanra már jól ismert ellenféllel, a BVSC-Zuglóval szemben. A bajnokság 1. fordulójában október 16-án, vasárnap 18 órától a BVSC-Zugló röplabda csarnokában lépünk pályára.

Hajrá lányok, így tovább!