Kosárlabda Női NBI/A

Győzelem az alapszakasz utolsó mérkőzésén

Március 12-én játszotta a TFSE-MTK női kosárlabda csapata az alapszakasz utolsó mérkőzését, a ZTE Női Kosárlabda Klub otthonában.

Az első negyedben rendkívül összeszedett kosárlabdát játszott az eddig nyeretlen ZTE, ami látszólag meg is zavarta a lányainkat. Dzombeta és Tuchscherer ponterős játékának köszönhetően a zalai együttes nyerte az első etapot. (23-21)

A második játékrészben megtalálta a megfelelő védekezést a TFSE-MTK, így rá tudtunk tapadni a házigazdákra. A dobásaink viszont továbbra sem úgy ültek, ahogyan azt a bajnokság során addig megszokhattuk. Ugyanakkor többször is hibára késztettük a ZTE csapatát, így a nagypihenőre már egyenlő állással mehettünk.

Félidő: 37-37

A félidei pihenő megtette a hatását lányainknál. A két Jenkins lány kiváló játékának is köszönhetően átvettük a vezetést és innen már nem engedtük ki a kezükből, stabilan 5 ponton kívül tartottuk a hazaiakat.

A negyedik negyedben már nem igazán volt ok nagyobb izgalomra. Papírforma szerint menedzselte az eredményt Magyar Bianka és a TFSE-MTK, megnyerve így a mérkőzést.

Végeredmény: 75-81

Szerdán kialakult a 2020/2021-es Női NB I/A rájátszás képe.

Az idén veretlen, Sopron Basket csapata a Vasas Akadémia csapatával fog megmérkőzni az első fordulóban.

A második helyezett, UNI Győr MÉLY-ÚT, a hetedik TFSE-MTK hölgyeivel fog megmérettetni.

Az idei szezonban kiváló formában kosarazó Atomerőmű KSC Szekszárdra (3.) a budapesti NKE-FCSM Csata (6.) vár majd.

A meglepetésre csak negyedik helyen végző Aluinvent DVTK együttese a szintén meglepetésre ötödik pozícióban záró PEAC-Péccsel fogja összemérni tudását.

Ami a TFSE-MTK és az UNI Győr MÉLY-ÚT összecsapást illeti, igazán jó párharcra számíthatunk. Az idei bajnokság során kétszer találkoztak a felek, azonban sajnos mindkétszer alulmaradtak lányaink. Szégyenkezni azonban egyik alkalommal sem volt okunk, hiszen először két kulcsjátékosunk mellőzésével 91-82 arányban maradtunk alul. A második mérkőzésen – az m4sport élő adásában – már teljes kerettel, jól felkészülve nehezítettük meg a kisalföldiek dolgát. Kevés hibával játszottak akkor lányaink, viszont azt a keveset is kihasználták Iványi Dalma lányai és így 71-74 arányú győzelmet arattak a Városmajorban.

A mérkőzések időpontjai még egyeztetés alatt állnak, amint biztossá válnak, jelentkezünk. Addig is hajrá TFSE!!