Férfi NBII Futsal

Győzelem a nyitányon

Férfi futsalcsapatunk veretlenül fejezte be az előző évtizedben a bajnokságot és az első 2020-as meccse után is veretlenül áll az NBII-es futsal Nyugati-csoportjában. Az új évtized első meccsén az egyetlen megmaradt budapesti egyetemi csapat az ELTE-BEAC ellen léptünk parkettre vendégségben. Kiemelt támogatónk, a Szertársport.hu egyedi adidas mezt gyártott csapatunknak, ebben léptünk pályára tegnap is.

Visszatekintvén a 2010-es évekre hihetetlen fejlődésen ment végig kis csapatunk, azok után, hogy 2013-ban elöször összeállt kis gárdánk a Budapesti Egyetemi Bajnokságra. Milyen érdekes, hogy első mérkőzésünket pont az ellen az ELTE ellen játszottuk és húztuk be 6-5-re, akikkel tegnap este léptünk parkettre. Mint később kiderült ez a kezdete egy igazi siker sztorinak, hisz a Budapesti Egyetemi Bajnokságot megnyerve a játékosaink a követekző évben már az NBII-es bajnokságban mutathatták meg mit tudnak. Az első évben ez rögtön egy 5. helyre volt elég, amit már akkor is kiemelkedőnek tituláltunk, és pár év távlatából is kitünik ez a remek kezdet.

A következő bajnokságban ugyan az előrelépés nem sikerült, de az Egyetemi Bajnokságot újra megnyertük és a futsal MEFOB küzdelmei folyamán a döntőben elbukva 2. helyen végeztünk. 

Negyedik szezonunk során egy kis átszervezést követően előre tudunk lépni ami azt jelentette, hogy a bajnokságot a bronzérmet jelentő 3. helyen zártuk. Az Egyetemi Bajnokságban viszont nem jött a címvédés, mivel az előző kiírás másik döntősétől, a BME-től vereséget szenvedtünk a döntőben. 

5. évünkben a bajnoki címért is versenyben voltunk sokáig, ám újra a 3. helyen végeztünk, míg második csapatunk ezüstérmet szerzett az NBIII-as bajnokságban.  

Az előrelépés a következő szezonban sem következett be, sőt talán egyet vissza is lépett a gárda, hiszen a bajnokságban csak a 4. helyet sikerült elérni, de lehetett érezni a levegőben, hogy történni fog valami. A következő szezonra jött az áttörés, nagyon jól sikerült erősíteni a nyári szünet folyamán és sikerült új alapokra helyezni a csapatot ami ahhoz vezetett, hogy csapatunk jelenleg első helyen áll a  bajnokságban és minden esélye megvan, hogy története legnagyobb sikerét elérve megnyerje a bajnokságot és kiváltsa a jogot, hogy a legjobbak között szerepeljen a továbbiakban.

Tegnapi mérkőzésünkre való felkészülés során végig a srácok fejében volt a tudat, hogy ez helyezéstől függetlenül egyetemi rangadó, immáron több éves múlttal. Ehhez mérten minden beletettek a felek. Az ELTE-BEAC csapata egy sokat futó, lelkes csapat benyomását keltette, míg mieinkre a szervezettség és fegyelmezettség volt a legfőbb jellemző.

Ez a siker azt jelenti, hogy 14 meccs után 12 győzelemmel és 2 döntetlennel vezetjük a bajnokságot, a második (9 pont hátrányban lévő) Nagykanizsa előtt. Az alapszakasz végéig már csak 4 meccs maradt.

ELTE-BEAC – TFSE 1-8 (0-2)

Beac Sporttelep, JV:Zimonyi P., Apkó T., Nyekita B.

ELTE: Sajben – Boros, Szini, Várkonyi, Szekér – Daradics, Kovács, Dunai, Spáth, Soltész, Appl, Szálas, Béni. Vezetőedző: Dunai András

TFSE: Papp – Kocsi, Sztranyovszky, Fritz A., Fritz B. – Andork, Szalmás, Sóvári, Rónaszéki, Dudás, Fodor, Mészáros, Lipl, Csernai. Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Appl illetve, Szalmási (2), Csernai (2), Kocsi, Fritz A., Andorka, Fodor.

Kiállítva: Kovács

Következő meccsünket hazai pályán vívjuk a 5 Stars-Érdi VSE csapatával szemben, akikkel legutóbb döntetlent játszottunk így jó lesz odafigyelni a jelenleg hatodik helyen álló és felső házra hajtó csapatra. 

Mérkőzés helyszíne és időpontja: Vasas Sportcsarnok, 2020.01.17. péntek 20:30

Hajrá TF!