Atlétika Egyetemi sport Férfi MEFOB Judo Kosárlabda MEFOB FESZT Női MEFOB Vízilabda

Grandiózus lezárás! – MEFOB FESZT 4. NAP

A MEFOB Feszt utolsó napján négy sportágban láthattunk küzdelmeket. Kosárlabdában, vízilabdában, atlétikában és judóban is képviseltette magát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, de még hozzá hogyan!? Érmekből ezúttal sem szenvedtünk hiányt: a pódium összes fokával jó viszonyt ápoltunk! 29 érmet szereztünk, melyek megoszlása: 8 arany, 12 ezüst, 9 bronz volt.

Kosárlabdában két fronton is érdekeltek voltunk: női csapatunk a bronzmeccsen lépett pályára a DEAC ellen. Jobban kezdett a Debrecen, azonban az elődöntőből tanulva tudtuk, hogy nem engedhetjük meglógni a riválist. Sikeresen felzárkóztunk és egál közelében mozogtunk hosszú perceken át. A félidőhöz közeledve kezünkbe vettük az irányítást és egészen a mérkőzés végéig dominálni tudtunk. A záró negyedben már nem volt kérdés, hogy kinek a nyakába kerül a bronz. Magabiztos játékkal, 11 pontos győzelmet tudtunk szerezni (63–52).

Férfi kosárcsapatunk az elődöntőben elképesztő küzdelem során tudta megverni a házigazda Miskolcot, ezzel bejutott a fináléba. Ha már ott voltak a fiúk, éltek a lehetőséggel és egyenrangú félként léptek fel a Közgáz SC-vel szemben. A találkozót hatékonyabban nyitotta az ellenfél, erődemonstrációt tartottak az első tíz perc során. Ezt követően gyors felzárkózást mutattunk, majd két pontos hátránnyal mehettünk a nagyszünetre. A harmadik negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem tudott senki meglépni. Nem úgy az utolsó etapban, ahol fantasztikusan védekezve tudtuk megállítani a Corvinust. Ekkortól mi diktáltuk a tempót és fontos pillanatokban ültek távoli próbálkozásaink, ennek következtében meg tudtunk lógni és a meccs végéig magunknál tartottuk az előnyt (84–85).

Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy ez a siker minden előzetes várakozásra rácáfolt! A bajnoki cím értelmében mi képviselhetjük Magyarországot a nyári Egyetemi EB-n, Łódź-ban!

Fotó: mefobfeszt.hu

Férfi vízilabdacsapatunk éremért csobbanhatott a Debrecen ellen. Enervált kezdésünket kihasználta a precízebben fellépő ellenfél, a második negyedben azonban visszajöttünk a meccsbe és közel álltunk az egyenlítéshez is. Egy gólos hátrányban kezdtük meg a negyedik játékrészt, közeledni azonban nem sikerült ekkor már, így lecsúsztunk a dobogóról és a 4. helyen végeztünk.

Atlétikában vasárnap is folytatódtak a küzdelmek és örömünkre további érmekkel nőtt repertoárunk. Az alábbiakban versenyszámonként láthatjátok az MTSE kötődésű eredményeket:

Férfi 200 méter: Zsolnai Bálint 2. (22,28 mp), Less Dávid 7. (23,18 mp)
Férfi 800 méter: Kelemen Bence 1. (1:55,99)
Férfi 3000 méter: Péter Barnabás 7. (16:36,0)
Női 400 méter gát: – Balogh Zsófia 4. (66,91 mp)
1500 méter: Dugasz Emese 5. (05:04,2)
5000 méter: Jánosi Lilla 1. (19:10,6)
4×400 méter: 2. (Balogh Zsófia, Maka Anna, Jánosi Lilla, Dugasz Emese) (4:13,98) 

Fotó: Valus Dávid

A judo vasárnap rajtolt el több, mint 20 MTSE sportolóval. A versenyzőket két kategóriára bontották: „A” (profi) és „B” (amatőr), számunkra mindkét színtér szállította az érmeket, 23 csillogó medált akasztottak egyetemünk kiváló cselgáncsozóinak nyakába.

„A” kategória

Női 63 kg: Kármán Andrea 2.
Női 78 kg: Kántor Katalin 3.
Férfi 73 kg: Gombás Bálint 3.
Férfi 81 kg: Ötvös Patrik 2.
Férfi 90 kg: Nerpel Gergely 2.
Férfi 100 kg: Havasi Bálint 2.
Férfi 100+ kg: Varga Donát 3.

„B” kategória

Női 48 kg: Csuka Zsanna 1.
Női 52 kg: Tímár Bernadett 2.
Női 57 kg: Vida Hanna 1., Kállai Krisztina 2.
Női 63 kg: Kuna Szonja 3., Piros Ildikó 5., Szmrecányi Zsófia 7.
Női 70 kg: Teleki Blanka 1.
Női 78 kg: Szlezák Anna 2., Czirják Orsolya 3.
Férfi 60 kg: Kocsár Balázs 1., Jurity Zsombor 2.
Férfi 66 kg: Baráth Alexander 3., Kovács Dávid, Bete Dávid 7.
Férfi 73 kg: Báthory Róbert 1., Téglás Benedek 2., Metzger Zsolt 3., Magyar Tamás 5.
Férfi 81 kg: Magari Botond 4., Ispán Viktor 5.
Férfi 90 kg: Bartáky Marcell 2., Kiss Balázs 3., Tóth Dániel, Nagy Miklós 5.

Ezzel a MEFOB Feszt végére értünk, ahol összesen: 50! db érmet gyűjtött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. 14 aranyérem mellé 19 ezüst, illetve 17 bronz társult!

Gratulálunk lányok, gratulálunk fiúk! Szép volt TF!

Főszerkesztő & Író: Borhi Mihály
Helyszíni tudósító: Kotroczó Levente
Fotók: mefobfeszt.hu, illetve Valus Dávid