Kosárlabda Női NBI/A

Gigászi csatában maradtunk alul!

A rájátszás negyeddöntőjének második találkozójára a Városmajorban került sor, ahol a TFSE-MTK, akárcsak Győrben, ezúttal is hatalmas harcot vívott rangos ellenfelével. Sajnos nem a mi vitorlánk fogott végül szelet, de mindenki emelt fővel hagyhatta el a parkettet, miután végig partiban volrunk a zöld-fehér ellenféllel.

Oda-vissza szórták a pontokat a csapatok az első negyedben, amely több egyéni hibával indult, mint a győri odavágó. Theo Ali és Ty Marshall kezdeményzett a mi oldalunkról, azonban sorra jött a válasz vendégektől. A második szakaszban már sokkal magabiztosabb formát mutatva kezdtünk mutatni, a nagyszünetre 39–49-es állásnál vonulhattunk.

A harmadik negyedben szemkápráztató játékkal és szebbnél szebb megoldásokkal, a győreiket meglepve még a vezetést is átvettük! Lauren Manis és Pusztai Petra fontos pillanatokban értékesített távolikat, de legnagyobb bánatunkra a negyedik negyed végére fordulva magára talált a győri gárda és Aaryn Ellenberg villanásaival visszajött a meccsbe.

Az utolsó percekre 6 pontos hátrányba kerültünk, a vendégek pedig sikerrel védekzték ki a kezdeményezéseinket. Nem tudtunk közelebb kerülni, így végül 7 pontos differenciával zárult egy újabb kifejezetten izgalmas találkozó.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
TFSE-MTK – SERCO UNI GYŐR 78-85 (18-29, 21-20, 24-13, 15-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás – negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

TFSE-MTK: Theodoreán 2, Pusztai 18/6, Marshall 25/12, Manis 15/9, Dúl P. 8. Csere: Baa, Hegedűs 7/3, Dúl T. 3.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 34/12, Dubei 3, Török 2, Williams 20, Bach 5. Csere: Varga 4, Nagy, Weninger, Oroszova 8, Dombai 9.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0-ra SERCO UNI Győr javára.

Magyar Bianka értékelője a mérkőzésről:
„Gratulálok a Győrnek. Megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. Külön gratulálok az ellenfél játékosának Ellenbergnek, a végén ő nyerte meg a győrieknek a mérkőzést, közel negyven pontot dobva. A két légiósuk majdnem hatvanat. Vitték a hátukon a csapatot. Ellenbergre nagyon nehéz védekezést választani, szíve a helyén volt és győzelemre repítette a csapatot. Nagyon büszke vagyok a csapatomra is, hiszen ezek a játékosok soha nem adják fel, nem hagyjuk magunkat egyik mérkőzésen sem, legyen az nagycsapat vagy kis csapat. Zónánkkal megtudtuk a ritmusukat zavarni. Három dolgot emeltünk ki a mérkőzés előtt. Az elmúlt két napon három dolgon szerettünk volna javítani, azt gondolom, hogy ebből kettő sikerült. Büszkék lehetünk, óriási hangulat volt, örülök annak, hogy győri szurkolók is jöttek fel. Most Pusztai P. volt aki húzta a csapatunkat. Azért vagyok külön büszke, mert majdnem minden meccsen más magyar játékos tud előlépni, nagy csapatok ellen komoly teljesítményt nyújtani. Reméljük, hogy így folytatjuk tovább, még nincs vége. Szeretnénk a célunkat elérni. Köszönjük a szurkolóinknak, óriásiak voltak.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Pusztai Petra nyilatkazota az összecsapásról:
„Nem lehetünk csalódottak, hiszen még mindig előttünk lebeg a célunk, amit szeretnénk megvalósítani. Nehéz mérkőzés volt, hatalmas lélekjelenléttel küzdöttük föl magunkat mínusz tízről. Tényleg meghalunk egymásért a pályán, köszönöm a szurkolóinknak, akik Győrbe is elkísértek minket, illetve itt is oltári hangulatot varázsoltak. Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánok nekik a négy között.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Következő ellenfelünk a folytatásban a BEAC együttese lesz, akikkel az 5-8. helyért szállunk harcba!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!