Kosárlabda Női NBI/A

Fővárosi, egyetemi rangadó!

NBI/A-s női kosarasaink a következő fordulóban az E.ON ELTE BEAC otthonában lépnek pályára! A két csapat úgy áll egymás mellett a tabellán, hogy a hazaiak egyel kevesebb meccset játszottak, mint a mieink. A házigazda eddig 5 mérkőzésből 2 győzelemmel és 3 vereséggel áll, míg a mi mutatónk 2 győzelem és 4 vereség. Érdekesség, hogy az idei szezonban a TFSE-MTK és a BEAC is csak olyan ellenféltől szenvedett vereséget eddig, mely jelen van az európai kupaporondon.

Forrás: MKOSZ

Négy vereségünkből kettő a Sopron, egy a DVTK egy pedig a PEAC ellen született, míg a BEAC a Sopron és a Pécs kettőse mellett a Győrtől kapott még ki. Kiemelendő, hogy a hazaiak meglepetés győzelmet szereztek az első meccsen, ugyanis a Szekszárdot hazai pályán sikerült megverniük. A legutóbbi fordulóban a sereghajtóként botladozó PINKK ellen nyertek idegenben.

A tavalyi évhez képest jelentősen átalakult az E.ON ELTE BEAC csapata. Két légiósuk (Morgan Green, Ana Vojtulek) mellett a BKG-tól érkező Angyal Barbara játékára hívjuk fel a figyelmet. Az irányító Green 20.6 pontot átlagol, ami mellett 5.2 lepattanót és 4.8 asszisztot jegyezhet. A horvát center, Vojtulek 18.6 pontot és 8.4 lepattanót tud felmutatni, továbbá 3.4 kiharcolt faultot. Angyal Barbara tavalyi jó formájához hűen idén is 10 pont felett jár (11.4), asszisztok tekintetében 2.6, kiharcolt faultok terén pedig 6.2 az átlaga.

Forrás: eredmenyek.com

Fővárosi és egyben egyetemi rangadóra készülünk, ahol érdemes megvizsgálni az egymás elleni mérleget is. Feljutásunk óta 5 alkalommal mértük össze erőinket, összességében felénk billen a mérleg nyelve 4 győzelemmel, melyekből az egyik idegenben született. Reményeink szerint most hétvégén növelhetjuk védégként szerzett sikereink számát. A két csapat legutóbbi találkozója 2022 márciusából emlékezetes lehet számunkra, ugyanis azon tudtuk kivívni a rájátszásba való bekerülést.

Legutóbb nagy volt az öröm!
Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A BEAC elleni esélyeinkről is beszélgettünk Dúl Pankával, aki ismét megkapta a válogatott behívót, továbbá visszatekintettünk a Cegléd elleni küzdelmes győzelemre is:

6. forduló: E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK (10.22. 18:00)
Gabányi László Sportcsarnok, Budapest
Játékvezetők: Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, dr. Németh Patrik (Bodrogváry Iván József)

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!