Kosárlabda Női NBI/A

Fordulatos mérkőzésen maradtunk alul!

NBI/A-s női kosárlabdázóink izgalmas és fordulatos mérkőzést vívtak a Csatával melyen végül vendég siker született!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A bajnokság 19. fordulójának elmaradt mérkőzését kellett tegnap este pótolni. Hazai környezetben léphettünk pályára és többszöri vezetésváltás után végül a Ludovika FCSM Csata alakulata nyerte meg a találkozót. A vendég egyesület kezdett jobban és egészen az első félidő végéig meg is őrizte előnyét. A 3. negyedtől vált igazán izgalmassá a mérkőzés ugyanis az eredményjelzőn hol döntetlen szerepelt, hol pedig egyik vagy másik csapat vezetett! Az utolsó kevesebb mint 2 percben dőlt el végül a mérkőzés.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A továbbiakban a WBasket.hu beszámolóját olvashatjátok:
A záró etapot Chanise Jenkins hármasa indította, melyre azonnal válaszolt Lelik Réka. Ezzel megtörve a hazaiak 16-3-as futását. A Csata rendezte sorait és kevesebb, mint három perc telt el, amikor 54-53-nál már újra magához ragadta a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Újabb triplát jegyezhettünk fel Lelik Rékától, Süle Krisztinától és Horváth Bernadettől. Amikor a Csata irányítója betalált, 60-58-ra módosult az állás.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Közel öt perc volt vissza és innentől végig a higgadtabb, pontosabb vendégek jártak előrébb. Lelik Réka negyedik triplája 67-62-re alakította az eredményt. Dúl Panka hármasa még visszahozta a hazai esélyeket, de Horváth Bernadett azonnal válaszolt szintén távolról. A különbség 3-5 pont között mozgott, mely a mérkőzés végi büntetőzéseknél ugrott meg. A Csata óriási küzdelemben 76-67-es győzelmet aratott.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Magyar Bianka vezetőedzőnk értékelése a mérkőzést követően:
„Azt beszéltük korábban, hogy bármi is történik ezen a két meccsen, a szívünket-lelkünket ki kell tennünk a pályára és mindent meg kell próbálnunk. Azt gondolom, hogy ma is 33 percig jól játszottunk, az utolsó részben azonban nagyon sok labdát adtunk el. Megint nagyon sok pontot kaptunk ebben az etapban, ennek is köszönhetjük a vereséget. Egész addig jól kontrolláltuk a meccset, mi irányítottuk a mérkőzést, a Csatának kellett reagálnia. A találkozó végére egy picit elfáradtunk. Most már csak egy dolog lebeg a szemünk előtt, szeretnénk az utolsó hazai meccsen jól játszani. Nem érdekel, hogy mi lesz a nap végén, a lényeg az, hogy legyünk szimpatikusak, legyünk jó sportemberek és mindent tegyünk meg a jó meccs érdekében és a végén majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű feladatunk, hiszen több, mint 10 ponttal kell nyernünk a rájátszás kivívásához. Kérek mindenkit, hogy jöjjön és segítsen minket győzelemre, most minden eddiginél nagyobb erőt adnak a szimpatizánsaink. Szeretnék gratulálni a Csatának, mert azt gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet. Kulcsszituációkban dobtak fontos triplákat és azt gondolom, hogy az ő oldalukon egy picivel több rutin látszik a csapaton. Trixy állapotát nem tudjuk még, reméljük, hogy számíthatunk rá, de ha nem, akkor is biztos, hogy egy csapatként fogunk kiállni és a mindent eldöntő mérkőzésen felteszünk mindent egy lapra!”

Forrás: MKOSZ

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünkön az ELTE BEAC csapata látogat hozzánk, akik az előző körben a BKG csapatát tudták legyőzni hazai pályán. Mivel a legelső találkozásunkkor 10 ponttal tudtak minket megverni idegenben, ezért a rájátszásba való bejutásért minimum 11 ponttal kell őket legyőznünk itthon! Ebben az esetben helyet cserélnénk és a 8. helyre lépnénk elő, ehhez viszont bele kell adnunk apait, anyait és „mindent egy lapra tenni.”

TFSE-MTK – Ludovika FCSM Csata 67-76 (11-21, 16-13, 21-11, 19-31)

Bajnokság, 19. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Söjtöry T., Minár L., Lengyel Á. (Sarkadi-Nagy Á.)

TFSE-MTK: Theodoreán 5, Jenkins 14/6, Németh 4, Király 6/6, Dúl 18/3. Csere: Süle 10/6, Herman 2, Tapley 1, Szeitl, Pavel 7/3, Burján.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 13/9, Lelik 18/12, Zele 11/3, Gyöngyösi 4, Dean 17. Csere: Strausz, Hegedűs 2, Toman 5/3, Böröndy 6/3.

Hajrá csajok, hajrá TFSE!