Kosárlabda Női NBI/A

Fontos siker a PINKK ellen!

Női kosárlabdacsapatunk – immáron Süle Krisztával a soraiban – lépett parkettre a PINKK otthonában. Az összecsapás – a bajnokság alapszakaszát tekintve – kiemelten fontos volt, a cél pedig egyértelműen a győzelem megszerzése volt.

Forrás: HUNBASKET
Az alábbiakban a WBASKET.hu összefoglalóját olvashatjátok:

Dúl Panka büntetőivel és Elly Pavel ziccerével a TFSE-MTK került előnybe. A folytatásban is ez a két játékos dominált a vendégeknél, így nem telt el két perc és már 9-2-re vezetett a TFSE. A PINKK Jáhni Zsófia és Révész Luca pontjaival igyekezett szépíteni, de 11-4-nél már így is hazai időkérés miatt állt a játék. Rendezte sorait a házigazda és 11-8-ra felzárkózott. Rendkívül hullámzó első szakasz volt, mely során 17-8-nál már a kétszámjegyű előny lehetősége is felcsillant a TFSE előtt. Innen azonban 17-14-re felzárkóztak a hazaiak. A negyed hajrája viszont egyértelműen a TFSE-nek sikerült jobban. Főszerepet vállalt a visszatérő Süle Krisztina is, aki hat perc elteltével lépett pályára és kétszer is betalált. A dudaszós pontja 29-16-os vezetést eredményezett csapatának. A második szakasz elején tovább növelte előnyét a TFSE. Alig, több mint három perc telt el és 39-19-re ellépett a fővárosi gárda. Ekkor azonban megtorpant Magyar Bianka együttese és öt percen át nem talált be a TFSE.

Chanise Jenkins kiváló formában tért vissza a sérüléséből!

Forrás: HUNBASKET

A PINKK Vincze Nikolett és Jáhni Zsófi tripláival igyekezett új lendületet venni. Ez olyan jól sikerült, hogy 39-29-nél megfelezte hátrányát a házigazda. Sőt, támadhatott, hogy még közelebb kerüljön. Ezzel nem sikerült élni. A később bokasérülés miatt kiváló Elly Pavel és Dúl Panka révén visszaállította 10 pont feletti előnyét a TFSE. A nagyszünetben 42-31 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed hasonlóan indult, mint a második. Theodoreán Alexandra és Ja’Tavia Tapley révén gyorsan elkezdte növelni előnyét a TFSE. Három perc után 51-33-nál már újra 18 egység választotta el a feleket. Egy újabb triplával, mely ezúttal Jáhni Zsófia nevéhez fűződött, igyekezett szépíteni a PINKK. A különbség azonban 60-40-nél ismét elérte a 20 pontot.

Király Andi – mint egyedül bevethető U20-as játékos – ezúttal is hatalmasat küzdött!

Forrás: HUNBASKET

A harmadik negyed végjátékában Tenyér Zsófia két szép betörésével alakította ki a 60-44-es állást a PINKK. A záró szakasz két kihagyott Ja’Tavia Tapley büntetővel indult. Ezt megbüntette a házigazda, mely Vincze Nikolett és Szücs Luca tripláival ismét szépített. A legszorosabb állást 62-50-nél regisztrálhattuk. Németh Alma, Ja’Tavia Tapley és Chanise Jenkins révén 69-52-re újra elszakadt a TFSE. Ez pedig döntő futásnak bizonyult. A folytatásban 14-17 egység között állandósult a különbség. Az utolsó öt percet egy-egy rosszabb ütemű fault tette töredezetté. A hazaiaknak 71-58-nál még akad egy kisebb felzárkózásuk, de innen Chanise Jenkins triplájával 79-62-nél már ismét a 20 pontot ostromolta a TFSE előnye. Az utolsó két percben 82-62-nél el is érte azt. A 82-67-es végeredményt Tenyér Zsófia öt pontja alakította ki.

Végeredmény: PINKK-PÉCSI 424 – TFSE-MTK 67-82 (16-29, 15-14, 13-17, 23-22)

Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Lengyel Á., Vida J., dr. Németh P. (Vághy T.)

PINKK-Pécsi 424: Mujovic 9, Szücs 4/3, Jáhni 24/6, Vincze 8/6, Zsilinszky 2. Csere: Horváth, Révész 2, Tenéyr 16/3. Borbás 2.

TFSE-MTK: Theodoreán 13/3, Pavel 12, Jenkins 13/6, Király 2, Dúl 10. Csere: Süle 4, Herman 2, Tapley 16, Tóth, Németh 10.

Folytatás január 16-án hazai pályán, a DVTK ellen!

Hajrá csajok, hajrá TFSE!!