Kosárlabda Női NBI/A

Fontos mérkőzésen bizonyíthatunk

A Tipmix Női NB I/A 10. fordulójában, December 2-án, szerdán, a 2019/20-as 5. helyezett csapatát, a ZTE NKK-t fogadja a TFSE-MTK városmajori csarnokában.

Az új szezonban még nem találkozott a két csapat, de az előző idényben háromszor is megmérkőztek egymással a felek. A 2019-2020-as idényben először, a zalai csapat fogadott minket otthonában, akkor 79-72 arányban alul maradt a TFSE-MTK.
A visszavágón is hasonlóan szoros és színvonalas mérkőzést játszott a két együttes. Alisia Jenkins oroszlánrészt vállalva, dupla-duplát segítette hozzá a TFSE-MTK a győzelemig.
A meccs előtt három szót mondtam a lányoknak: lelkesedés, szerénység és alázat. Ezek betartásával sikerült ma győzelmet aratnunk.-mondta, Magyar Bianka a 75-71-re megnyert mérkőzést követően. Így lett a bajnokságban, a ZTE elleni mérlegünk, 1-1.
Fájó pont lehet, hogy ezt követően a Magyar Kupa bronzmeccsén is velük játszhattunk, ahol alul maradtunk 75-94 arányban.

A 2020-2021-es szezon során tehát még nem találkozott a két csapat, így egyelőre csak a ligában elért eredmények állnak rendelkezésre. A zalaegerszegi egylet eddigi teljesítménye elmarad az előző szezonban mutatottaktól, az eddigi nyolc meccséből, nyolcat elvesztett. A legnagyobb különbségű vereségét az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen szenvedte el, 42-129 arányban. Emellett csak a PINKK-Pécsi 424 együttese ellen tudtak „csak” húsz pontos differenciával lejönni a parkettről.

Így bizakodva – de nem elbízva magunkat – állhatunk a hétközi forduló előtt. Eddigi nagyon nehéz sorsolásunknak köszönhetően mi sem bővelkedünk pontokban, de most itt az idő újra megmutatni a bennünk rejlő képességeket, és ismét elindulni a felfelé vezető úton. Ha most ezt nem tesszük meg és nem jutunk vissza az élmezőnybe, sajnos lemaradhatunk az idei Magyar Kupáról. A mérkőzés zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, de a lányok így is meg fognak tenni azért mindent, hogy büszkévé tegyék a TFSE-MTK szurkolóit.

Élőben az alábbi linken követhetitek a találkozót:
https://mindigtvgo.hu/details?id=10900104&type=7&bookmarkSeconds=0