Kosárlabda Női NBI/A

Fontos meccs következik!

Szombaton ismét hazai pályán szerepel a TFSE-MTK. A Tippmix Női NB I. A 7. fordulójában a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós látogat a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba.

Két élesen elválasztható részre osztható a TFSE-MTK szezonja a novemberi FIBA-ablak és a karácsonyi szünet között. Az elmúlt két fordulóban hazánk két Euroligás csapatával, a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI-Győr gárdájával mérkőztek Dúl Pankáék. A következő három fordulóban pedig három üldöző, sorrendben a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós, az E.ON ELTE-BEAC és a VBW CEKK Cegléd lesz a rivális.

A legrangosabb európai kupasorozatban edződő csapatokkal vívott találkozókon kifejezetten jól helyt tudott állni a TFSE-MTK. Mindkét mérkőzés az utolsó percekig nyílt volt: a DVTK-tól hazai pályán 55-50-re, a Győrtől idegenben 81-75-re kapott ki a fővárosi gárda. Hat forduló után a teljesítmény-indexet, a szerzett pontokat, a lepattanókat, a gólpasszokat és a szerzett labdákat tekintve is szerepel TFSE játékos a top8-ban a bajnokság statisztikai rangsoraiban, ami jól mutatja a csapat erejét.

„Szeretnénk az Euroligás riválisokkal játszott mérkőzésekből tanulni. A megszerzett tapasztalatokat igyekszünk felhasználni ahhoz, hogy jobbak legyünk.” – hangsúlyozta lapunknak Hegedűs Péter vezetőedző. „Hasonlóan készültünk most is, mint tettük az elmúlt hetekben. Csalódott volt a csapat a Győr mérkőzés után, ami azt gondolom érthető. Talán ennek hatására is igyekeztünk még több energiát belerakni az edzésekbe a héten. Véleményem szerint a BKG csapata sok nehézséget fog okozni idén top kluboknak is, éppen ezért tisztességgel készültünk belőlük, várjuk az összecsapást.”

Szombaton 19 órától tehát a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós lesz a TFSE-MTK kihívója. A BKG az elmúlt fordulóban a Cegléd ellen szerezte idei első sikerét. Gedei Tibor tanítványai erős második félidővel 70-53-ra múlták felül a ceglédieket. Kiváló légiós teljesítmények jellemzik a szigetszentmiklósi gárdát. Chloe Marotta 18.2, Santa Baltkojiené 16, míg Megan Mullings 15.75 pontot átlagol. Marotta ráadásul a hatodik legjobb lepattanózó a mezőnyben, Baltkojiené pedig az ötödik legtöbb gólpasszt osztotta ki a szezon eddigi szakaszában.

„Erős csapatnak tartjuk a BKG-t, akik múlt héten megszerezték az első győzelmüket. Jól sikerültek az igazolásaik. Mindhárom légiósuk a top10-ben van a dobott pontok átlagában. Egyértelmű, hogy ők húzzák a gárda szekerét, míg a magyar játékosok mellettük kiegészítő szerepköröket töltenek be. Azon leszünk, hogy próbáljuk a kulcsjátékosaikat limitálni. Ezt csak csapatszinten tehetjük meg hatékonyan. Számítunk a szurkolóink támogatására is, mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el és két vereség után újra győztesen hagyhassuk el a pályát.” – összegzett Hegedű Péter vezetőedző.

December 2., szombat
19:00 TFSE-MTK – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Jakab László Imre, Téczely Roland Balázs (Maár Gábor)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!