Férfi NBI Futsal

Fontos győzelem a Kistarcsa ellen

Férfi futsalcsapatunk két hét után lépett ismét pályára, ellenfelünk a szintén újonc Kistarcsa együttese volt. A mieink legutóbb a DEAC otthonában – hatalmas küzdelemben – az utolsó pillanatokban szenvedtek 2–0-ás vereséget. A Pest megyei alakulat az előző körben egy szorosnak mondható találkozón maradt alul a Kecskeméttel szemben, amivel továbbra is nyeretlenül áll a bajnokság utolsó helyén, mi pedig eggyel előttük, de három győzelemmel a hátunk mögött a tabella 9. pozíciójából várhattuk az összecsapást.

A mérkőzésnek több hiányzóval vágott neki a gárda – Two, Haála Kada és Fehér Krisztián is kisebb-nagyobb sérülések miatt voltak kénytelenek a lelátóról megtekinteni a párharcot.

A két fél küzdelme rögtön egy nagy helyzettel kezdődött, a labda sajnos elakadt a vendégek hálóőrében. Az első pár percben a kistarcsaiak támadásai erőteljesebbnek bizonyultak, több időt töltöttek a térfelünkön és nyomás alá tudták helyezni a kapunkat. Lehetőségeink akadtak ugyan nekünk is – például amikor Sóvári érkezett ziccerben, azonban rosszul találta el labdát. Nem úgy mint pár perccel később, amikor a gólvonalunkról kellett határozottan elrúgnia a játékszert – itt közel járt a vendég alakulat.

A gólcsend a 13. percben tört meg – Fehér Dani szögletét Lipl Noel értékesítette. (1–0) A szünet hátralevő részében tovább nyomott a Kistarcsa, betalálni viszont nem tudtak, így egygólos hátránnyal mehettek pihenni.

Első félidő: TFSE-BeStrong – Kistarcsa Futsal (1–0)

A fordulás után igyekeztünk kicsit lendületesebb játékot erőltetni, nehogy kiegyenlítsen a vendég együttes. Sok esélyük nem igazán volt erre, mert nagyon pontatlanul játszottak – mi meg stabilan védekeztünk, Nagyistván Balázs pedig megingathatatlan volt a kapuban. A második játékrész első fele nem hozott túl sok izgalmat, a folytatás annál inkább. Az apropót azonban jórészt a játékvezetés gyenge színvonala és az ellenfél durva játéka adta – szerencsére ezekre megvannak a válaszaink: először a 35. percben Andorka Kristóf, majd a 38-ban Lipl Noel talált be, beállítva ezzel a 3–0-ás végeredményt!

Végeredmény: TFSE-BeStrong – Kistarcsa Futsal 3–0 (1–0)

Harcos mérkőzés volt!

Ezzel a győzelmünkkel megelőztük a Nyírgyulaj gárdáját, így a pénteki Berettyóújfalu elleni mérkőzést a tabella 8. helyéről kezdhetjük meg.

Folytatás tehát pénteken, a Berettyóújfalu otthonában!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!