Női NBI Röplabda

Fontos diadal a Folyondáron!

NBI-es női röpiseink a Vasas otthonában léptek pályára és tényszerű volt, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de ennek ellenére sikerült vesztes szett nélkül távozni! A meccs kezdetén a hazaiakhoz került az előny, majd több jó támadást és védekezést követően fordítottunk az eredményen. Hiába vettük át a vezetést, nem engedtek a piros-kékek és majdnem végig fej-fej mellett haladva jutottunk el 23:23-ig. Ekkor előbb Villányi Brigitta labdája ért célba, majd Villám Lilla pontjával sikerült nyerni az első szettet.

A második etapban mi kerültünk fölénybe és bár a Vasas tartotta a lépést, sőt többször egyenlített, a végére egy támadási hiba miatt kialakult 21:24-nek köszönhetően egy lépésre voltunk az újabb nyert szettől. A házigazda azonban újfent közbelépett és két gyors támadás után 23:24-re zárkózott. Szerencsénkre Budaházy Boglárka megálljt parancsolt és beütötte az utolsó pontot.

Fotó: Vasas Attila

0-2 szerepelt a nevünk mellett és már csak 1 szettre voltunk az újabb bravúros győzelemtől, amikor olyan fordulatot vett a mérkőzés, amire eddig csupán kevésszer volt példa. Mind a két csapat erőn felül teljesítve építette a támadásokat, de a hajrában 24:23-nál a hazaiak kezébe került a szettlabda. Egy hibás feladást követően azonban 24:24-re módosult az állás és mi nem is haboztunk kihasználni a lehetőséget. Egészen 33:32-ig jutottunk, amikor ismét Villám Lilla lépett elő és zsinórban 3 pontot ütve lezárta a találkozót!

Fotó: Vasas Attila

Vasas SC – TFSE 0:3 (–23, –23, –33)
Folyondár utca, 250 néző. V: Horváth M., Mezőffy.

Vasas SC: Botyánszki 6, Nagy S. 8, Märcz, Jámbor 18, Kállai 2, Olcsváry 5. Csere: Stankovics (liberó), Tóth S., Erőss 12, Fekete F. 3, Imre 4. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

TFSE: Kökény N. 1, Komcsák 16, Budaházy 7, Villám 16, Villányi 8, Tettamanti 10. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos, Török P. 1, Rácz. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Joel Herrera vezetőedzőnk a mérkőzés után kiemelte, hogy nagyon nehéz találkozó volt, de büszke a teljesítményére és megköszönte a szurkolóknak, hogy elkísérték a csapatot idegenbe:

„Nagyon nehéz meccs volt, erre számítottunk. A Vasasban vannak az ország legjobb fiatal játékosai, nagyon jól tudnak röplabdázni. Minden szettben tudtuk, hogyan kell hátrányból feljönni, soha nem veszítettünk a higgadtságunkból és a koncentrációnkból. A sok hiba ellenére nagyon elégedett és büszke vagyok a lányok mai munkájára, minden pontért a végéig harcoltak. Gratulálok a szurkolóink támogatásához, akiknek szintén meg kellett küzdeniük a Vasas drukkereivel. Jó hangulatú meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak.”

Forrás: hunvolley

Ezzel a győzelemmel továbbra is szorosan a listavezető DVTK nyomában vagyunk, mindössze 1 ponttal lemaradva. Következő meccsünket a DSC-Eötvös DSE-vel fogjuk játszani idegenben.

Szép volt lányok, gratulálunk a győzelemhez!