Kosárlabda Női NBI/A

Fiatal titánnal bővültünk!

Első érkezőnk (Tóth Franka) kilétét tegnap fedtük fel, aki a BEAC kötelékéből csatlakozott hozzánk. Ezúttal újabb igazolást leplezünk le az egyetemi riválistól a 18 éves Gábor Lili személyében, akit korosztálya egyik nagy tehetségeként tartanak számon.

A Csata DSE nevelés harmadik élvonalbeli szezonjára készül és 2006-os születésével még bőven az utánpótlás éveit tölti. Lili 2023 nyarán tagja volt az U18-as Eb-n ötödik helyet szerző magyar csapatnak, de korábban is rendre szerepet vállalt a címeres mez alatt játszó korosztályos válogatottakban. A legutóbbi kiírásban csatlakozott a BEAC-hoz, ahol játszott percek és az eredményesség tekintetében is fejlődött az első NB I. A-s szezonjához képest.

Míg a 2022/23-as bajnoki kiírásban 10.8 perces átlag mellett 2.1 pontot jegyzett, addig a 2023/24-es évadban 16.8 perc és 5.3 pont került a neve mellé. A többi statisztikai mutatót illetően is javulni tudott, így a lepattanók, asszisztok és szerzett labdák terén lévő fejlődése sem vonható kétségbe. Három alkalommal játszott ellenünk a mögöttünk hagyott idényben, ezek során 22 pontot dobott, 11 lepattanót szedett és 7 asszisztot osztott ki összesen.

Név: Gábor Lili
Életkor: 18 év
Magasság: 183 cm
Poszt: 3-4

Lili éveken keresztül „védettként” játszhat még az utánpótlás szabály értelmében. Biztosak vagyunk benne, hogy nálunk lehetősége nyílik tovább emelkedni, hamar összhangba kerül a csapattársakkal és élvezni fogja a soron következő időszakot!

Isten hozott a TFSE-MTK-nál Lili, sok sikert kívánunk kék-fehér csapatunk háza táján!

Fotó: Girgász Péter
Grafika: TFSE