Női NBI Röplabda

Fiatal tehetségek ellen szereztük meg 15. győzelmünket sorozatban!

NB I-es női röplabdacsapatunk hazai környezetben fogadta a Békéscsaba U21-es alakulatát Nagyszombat délutánján. A találkozó játékideje kereken 60 perc volt, melynek végén kék-fehér egyetemista hölgyeink örülhettek.

Az első szettet jobban kezdte a Békéscsaba, míg mi picit az öltözőben ragadtunk, azonban pár perc elteltével esélyeshez méltóan kezdtünk éledezni. Először 9–7-nél kellett időt kérnie Nagy Attilának, a békéscsabaiak edzőjének. Ezt követően kiegyensúlyozottabb lett a játék, bátrabban játszott ellenfelünk, amivel 19–21-nél minket hoztak olyan helyzetbe, hogy taktikai időkérést kellett alkalmaznia vezetőedzőnknek. Halla és Villám pontjaival hamar megfordítottuk az állást, újra időkérés következett a BRSE oldaláról. Az utolsó pillanatokra is élesek tudtunk maradni, előbb Zen, majd Halla ütéseivel 25–22-re nyertük az első szettet.

Fotó: Borhi Mihály

A második játszma első pontját az elsőhöz hasonlóan a békéscsabai fiatalok szerezték, akik úgy tűnt, hogy megint megnehezítik a dolgunkat, miután 3–5-re vezettek az elején. Mesterünk nem híve a túl korai időkérésnek, ebben pedig ezúttal is igaza lett. Csapatunk menet közben megint javította a hibáit, amivel vezetéshez tudtunk jutni, 12–9-nél pedig rövid szusszanás következett a vendégek időkérése miatt. A folytatás megint nem tartott sokáig, liberónk (Boller) szemfüles pontjával elérte, hogy 16–12-nél újra megszakítsa a játékot az ellenfél trénere. A folytatásban már nem volt kérdés, egyszerre jól védekezve és támadva tudtuk megnyerni a második etapot is (25–19).

A harmadik menet volt a legdominánsabb számunkra. Ekkorra már elfáradt és veszített önbizalmából a fiatal erőkből álló vendég gárda, amit mi ki tudtunk használni. Újabb meglepetés liberó pont mellett jó nyitásokat és fogadásokat láthattunk, gyakorlatilag végig vezetve, gyors és pontos játékkal zártuk le a találkozót 25–16-ra, összességében pedig 3:0-ra.

TFSE – Békéscsabai RSE 3:0 (22, 19, 16)

TF „D” terem – Győri út, V: Szél, Gyulai.
TFSE: Zen 14, Kökény N. 2, Villám 20, Török P. 6, Tettamanti 4, Villányi 8. Csere: Boller (liberó) 2, Halla G. 3, Turcsányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
BRSE: Tuska 8, Korcsok 8, Feld 1, Sinka 10, Mikus 1, Fekete G. 8. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Fekete R. 2, Lázár 2, Szécsi, Gellén. Vezetőedző: Nagy Attila.

Edzői értékelés
Joel Herrera Olazabál:
 – „Jól játszottunk ma, gratulálok a lányoknak! Eleinte jól küzdött a fiatal Békéscsaba, de amint nyomás alatt kezdték érezni magukat, romlott a játékuk, ez pedig nekünk kedvezett. Mások a két csapat céljai jelenleg, a BRSE sportolói összességében mind lelkes, ügyes játékosok, akik szép jövő előtt állhatnak. Mégegyszer gratulálok a saját hölgykoszorúmnak, illetve Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Nagy Attila: – „Egy szett, és más semmi. Sajnálom, hogy ma megint csak egy kis részében tudtunk a mérkőzésnek úgy játszani, ahogy valójában tudunk. A koncentrációnkat nem tudtuk fenntartani a legfontosabb pillanatokban, és utána hitetlenné is váltunk. Gratulálok a TFSE-nek, ma ebben a felforgatott felállásában is megérdemelten nyert.”

A bajnoki folytatást a 11. helyen álló DSZC-vel vívjuk április 16-án, vasárnap. Addig kellemes pihenést kívánunk mindenkinek!