Kosárlabda Női NBI/A

Felkészülési mérkőzés a Vasas ellen

NBI/A-s női kosarasaink tegnap este (09.08.) a Vasas Akadémia otthonában játszottak felkészülési mérkőzést. Ezen a héten tudtak teljes erőbedobással csatlakozni légiósaink is – Hillsman és Marshall -, akikkel kiegészülve lelkes, ambíciózus és törtető csapat benyomását keltettük már a közös edzéseken is.

A pasaréti találkozó legelején már látszott, hogy hiába edzőmeccs, a felek nem fogják kímélni egymást. A Vasas kézben tartotta az irányítást és ugyan többször is felzárkóztunk a találkozón, nem sikerült egyenlíteni vagy fordítani. A találkozó utolsó negyedében lépett meg a házigazda és nyert végül 19 pontos különbséggel 87-68-ra.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 87-68 (25-19, 21-20, 25-17, 16-12)
Felkészülési mérkőzés
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vasas Akadémia: Papp 12, Szerencsés 6/3, Salamon 12, Tóth 12, Madár E. 18. Csere: Pardee 21/9, Kadár, Van Rijs L., Van Rijs D., Madár K. 6

TFSE-MTK: Hillsman 22, Pusztai 10, Hegedűs 8, Burján 3, Dúl P. 13/3. Csere: Theodoreán 2, Szeitl, Turi 2, Marshall 2, Király, Dúl T. 6.

A játék képe nem tükrözte a megszokott egységet, mondjuk ez nem is csoda, hiszen ilyenkor még bőven alakulóban vannak a szerepek. Vereség ide-oda, kifejezetten jó volt látni ahogy a lányok küzdenek.

Magyar Bianka kiemelte, hogy az eredmény nem számít és a most következő napokban még bőven lesz min dolgozni:

„Újabb nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Mint, ahogy a PEAC elleni győzelemnek, így ennek a vereségnek sem tulajdonítunk nagyobb jelentőséget. Picit azt ereztem, hogy a légiósaink érkezesével megborult az egyensúly és az eddig tanultak helyett tőlük vártunk megoldásokat. Két közös edzésen vagyunk túl, ez abszolút normális reakció. Vasárnap reggel indulunk egy egyhetes összetartásra, ahol végre teljes csapattal dolgozhatunk a védő rendszerünkön és a támadó elveinken.” (Forrás: wbasket.hu)

Még messze van ugyan a bajnoki rajt, de reményeink szerint kifejezetten izgalmas szezonban lesz részünk. Csapatunk a napokban edzőtáborba indul Erdélybe, ahol a 100 éves fennállását ünneplő román topcsapat – Sepsiszentgyörgy – meghívására tornán is részt vehet.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!