Kézilabda Női NBII

Felemelő győzelem

Női kézilabdacsapatunk idegenben lépett pályára az NBII-Déli csoportjának hatodik fordulójában. Herbert Krisztián tanítványai az üllői városi sportcsarnokban mérték össze tudásukat a Vecsés SE-vel. Lányaink az 5., a házigazda pedig a 10. helyről várhatta az összecsapást.

A találkozót kellő gyorsasággal és határozottsággal kezdte csapatunk. Alig három perc alatt négy gyólt jegyezhettünk, míg a vendégek csak kettőt. Ezt követően fokozatosan távolodtunk ellenfelünktől. Az első félidő 17. percében kényszerű időkérést hajtott végre a hazaiak edzője, mivel már 5 gólos előny volt a nevünk mellett. Játékunk ezt követően sem változott, remek támadásunk jó védekezéssel párosult a félidő hajrájában, így 11–21 arányú vezetés birtokában mehettünk a szünetre.

A második félidőben folytatódott a TFSE dominancia. Külön öröm, hogy minden játékosunk pályára tudott lépni, összesen tizenegy különböző gólszerzőt jegyezhettünk. Ebben a játékrészben stabilan őriztük az előnyünket, 8 gólos különbségnél nem engedtük közelebb a házigazdát és kiegyensúlyozottan, magunkra figyelve haladhattunk a magabiztos győzelem felé. Végül a félidei differencia bizonyult a végsőnek is, Vecsés SE – TFSE: 25–35.

Manczal Dóri ezen a napon megállíthatatlannak bizonyult!

Ilyen győzelem után dícséret illeti a csapat egészét, mindenki beleadta tudása legjavát. Legtöbb gólunk Béres Eszter nevéhez fűződik, aki 10 alkalommal rezgette meg a vecsésiek hálóját. Nem mehetünk el szó nélkül Manczal Dóra mutatója és teljesítménye mellett sem, játékosunk kirobbanó formában teljesített, mind a hét lövéséből betalált. Tette ezt többször úgy, hogy bődületes bombáiba a hazai kapun túl, a hálóőr is beleremegett. Dícséret illeti továbbá a lehetőséggel kiválóan élő Kovács Esztert is, kapusunk többször is bravúros mozdulatokkal hárított.

Csapatunk következő mérkőzése hazai környezetben kerül megrendezésre november 6-án, szombaton 18 órától. Ellenfelünk a közvetlen rivális, ugyanolyan mutatóval álló (3 GY. – 2 V.) ENUSE (4. helyezett) lesz.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!