Női NBI Röplabda

Feladni? SOHA!

Női röplabda csapatunk szombaton a DVTK FUX csapatát fogadta a ,,D’’ teremben az NB1 harmadik körében. Csapatunknak továbbra is nélkülöznie kellett Debóra Araujot vállsérülése miatt, de vezetőedzőnktől megtudhattuk, hogy jól halad rehabilitációja és akár a következő mérkőzésen már a kezdő hatos tagja lehet.
A TFSE gárdája 29 ponttal a negyedik pozícióból míg a Diósgyőr csapata 36 ponttal a bajnokság második helyezettjeként várta a találkozót. A két csapat mérlegére tekintve a szezonban egy TFSE győzelem (2:3) mellett egy DVTK siker (1:3) szerepel, ami egy szoros összecsapás előszelét sejtette.

Az első szett elején a vendégcsapat kezdett jól (4-7), aminek hazai időkérés lett az eredménye. Sajnos az időkérés után sem tudtuk rendezni teljesen sorainkat és ezt az eredmény is tükrözte (4-10). A szett további részében nagyot küzdött a csapat, de nem talált ellenszert az ellenfél pontos támadásaira, így 17-25-re zárult az első szett.

Veress Kata (8) és Kriegel Éva (4) fókuszálnak fogadás előtt

A második szettben sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát hiszen a 4-2-es eredményt követően 8-4-re módosult az állás. 13-13-ig uraltuk a játékot, ami után egy gyengébb periódus következett, így 17-20-ra módosult az állás. Ezek után Gaitanakis Leonnak sikerült rendet rakni a fejekben, ami egy szoros szettet eredményezett (22-25)

A harmadik szett hozta a legnagyobb izgalmakat. Lányaink remekül kezdték a szettet hiszen, 8-4-es vezetés után 12-8-ra módosult az állás, sikeresen tudtuk hárítani Topor Julia és Donaghy Alex bődületes erejű ütéseit, amivel az ellenfél nagy fegyvereit tudtuk időszakosan hatástalanítani. Ezt köszönhettük a remekül működő blokkunknak és Boller Anna szenzációs védőmunkájának. Egészen 20-20-ig irányítottuk a játékot amikor fordítani tudott az ellenfél. Ezek után egy 4 pontos sorozat következett vendégoldalról amire sajnos nem sikerült válaszolni (21-25).

A végeredmény 0:3 a DVTK csapatának

NE feledkezzünk meg a pozitív dolgokról!
Csapatunkban ismét lehetőséget kaptak fiatal tehetségeink is köztük Török Petra, Boros Virág és Dani Laura is, Lauráról elmondható, hogy meggyőző teljesítményével kivívta helyét a kezdőcsapatban, míg a másik két hölgy jó úton jár, hogy stabil kerettagnak mondhassa magát. Csapatkapitányunk Poór Alexandra ismét hozta meggyőző formáját így Villám Csengével együtt 8-8 ponttal zárták a találkozót, ezek mellett Csenge ismét remekelt blokkolásban hiszen 3 pontot ért neki ezen az estén.

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!