Taekwondo

Fantasztikus szereplés, Józsa Levente ötödik a párizsi GP-n!

Fiatal taekwondós tehetségünk számára Franciaországban nyílt lehetőség bizonyítani a párizsi Grand Prix-n. Józsa Levente élt a lehetőséggel, egészen az 5. helyig jutott a kőkemény, olimpikonokkal teletűzdelt mezőnyben, ezzel a magyar csapat legjobb eredményét érte el.

Legjobb 16 közé jutásért:

Józsa Levente – Ignacio Morales: 2-1

Józsa Levente a legjobb 16 közé kerülésért a chilei Ignacio Moralest kapta ellenfelül. A kezdeti adok-kapok után, fél percet követően Levi 5-2-re vezetett. 5-3-ra ugyan feljött a dél-amerikai, de a menet második fele a magyar fiúé volt, aki az utolsó fél percre 10-3-ra ellépett, és végül 12-5-re behúzta az első menetet. Jól indította a második két percet Levi (5-0), de hamar egalizált Morales. Ráadásul fordítani is tudott. 5-9 után zárkózott Levi 8-9-re, és még 11-12 is volt az állás négy másodperccel a vége előtt. Ezt kivédekezte a chilei, így jöhetett a döntő harmad. Megfontoltabban vágtak neki a mindent eldöntő menetnek. Egy perc kellett az első ponthoz (1-0 ide). Morales most is fordított, de fél perccel a vége előtt 2-2 volt az állás. A drámai végjátékban is a chilei állt jobban (2-3), de az utolsó másodpercekben Levi egy intéssel egalizált, majd ő talált és végül 6-4-gyel behúzta a második nyert menetét és ott van a nyolcaddöntőben.

Nyolcaddöntő:

Józsa Levente – Hakan Recber: 2-0

A második kiemelt Hakan Recberrel találkozott a nyolcaddöntőben. A meccs a török három pontos előnyével indult, de fél percet követően már Levinél volt az előny (4-3). Szoros volt végig a menet, a török nem akart leszakadni, hol döntetlen volt az állás, hol egy ponttal ment a magyar fiú. 10-6-nál aztán összegyűltek a török intései és ezzel Levié lett az első két perc. Csendesebben indult a második felvonás és megint török vezetéssel (1-2). Jött az újabb fordítás, de a menet feléhez közeledve megint Recber állt jobban (5-6). 48 másodperccel a vége előtt 9-6-os magyar vezetésnél hosszas videózás után ismét összegyűlt a török maximális intéseinek száma, így Levi készülhetett a negyeddöntőre.

Nyolcaddöntő:

Józsa Levente – TheoLucien: 0-2Józsa Levente a negyeddöntőben a francia Theo Lucien ellen mérkőzött. A gall talált először fejre (0-3), az első hatvan másodpercben ez volt az egyetlen pontot érő akció. Levi intéspontokkal zárkózott, és az utolsó pillanatokban 3-3-ra módosította az állást. A döntetlen azt jelentette, a több akciót végrehajtó Luciené lett az első felvonás. A második elején Levi talált (2-0) és ezt megismételve 4-0-ra vezetett 45 másodperc elteltével. Az utolsó percre viszont már 4-3-ról készülhettek. A drámainak ígérkező hajrához pedig 6-6-os állással érkeztek. Egy intéssel a gall került előnybe (6-7) és ezt szívós védekezéssel meg is őrizte, hiába támadott a magyar fiú nagy elánnal. Ezzel Józsa Levente két nyert meccsel ötödik lett a bivalyerős Grand Prix mezőnyben.

Gratulálunk Levi! Így tovább!

forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!