Női NBI Röplabda

Fantasztikus győzelem a Gödöllő ellen!

Ha valami drámába illő, akkor ez az összecsapás az volt. NBI-es női röpiseink 2:3-ra legyőzték az egyik legnagyobb rivális Gödőllőt idegenben, a rájátszás harmadik fordulójában! A mérkőzés ugyan úgy indult, mint a novemberi. Akkor is megnyerték a lányok az első két szettet, de végül a vendég gödöllői alakulat megfordította az találkozót és elorozták a diadalt. Ezúttal nem ez történt!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az első két játékrészt megnyerték a lányok, de a másodikat már szorosabb eredménnyel. Az ezt követő két szettben jött a váltás és Szalay Attila tanítványai visszajöttek a meccsbe, ugyanis a harmadik és negyedik etapot megnyerték. Így az összecsapás végeredményét a mindent eldöntő ötödik menetre hagyták a csapatok.

5-5-ig viszonylag kiegyelített volt a pontváltás, de miután a hazai gárda megszerezte a 6. pontját meg sem álltak. Már olyan közel jártak a győzelemhez, hogy csupán 3 pontra lett volna szükségük ahhoz, hogy végleg lezárják a párharcot, ám ekkor Nagy Viki és Halla Gréti avatkozott közbe és ismét közelebb kerültünk az ellenfélhez!

Nem örülhettünk sokáig, mert ismét magához ragadta a kezdeményezést a Gödöllő, de csak 1 pont erejéig. 13-7-es állásnál szelet fogott a vitorlánk és feljöttünk 13-11re! Ennél a pontnál a hosszú idő után, sérüléséből visszatérő Sánchez szólt közbe, de minket ez sem zavart meg, sőt addig mentünk míg ki nem egyenlítettünk.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Folyamatos vezetés váltás következett 16-16-ig, ahol Budaházy Bogi egyenlített, majd Radomszky Bogi rákontrázott! Egyetlen pontra voltunk csupán a győzelemtől, de végül nem mi ütöttük be az utolsó szöget a koporsóba, mert 16-17-nél Sánchez hibázott, és a bíró ezt követően lefújta a találkozót. Óriási küzdelem és feltámadás volt ez a lányoktól, vagy a csapatkapitányt, Poór Alexandrát idézve: „A sírból, vagy még azon is túlról hoztuk vissza a meccset!”

Forrás: hunvolley

Csépke Gábor edzői értékelése a mérkőzés után:
„Benne volt a 3:0, de a harmadik szettben felpuhultunk, ennyi rontással a Gödöllő ellen nem lehet nyerni. De csapat bebizonyította, hogy tud küzdeni az utolsó pontig. Az ötödik szettet agresszívan kezdtük, de egy hiba után újra szétestünk. A hazaiak már nyert helyzetben voltak, de az extra mezőnyök és a meccs végére agresszívvá vált blokkunk meghálálta magát. Gratulálok a csapatomnak!

Gödöllői RC – TFSE 2:3 (-15, -23, 14, 21, -16)

Női NB1 felsőházi rájátszás:
Gödöllői RC – TFSE 2:3 (-15, -23, 14, 21, -16)
Monor, Városi Sportcsarnok, 75 néző. V: Barabás, Szarka.

GÖDÖLLŐ: Kovács E. 5, Boros 8, Ratkai 18, Mikus 5, Sanchez Perez 24, Császár 12. Csere: Maurer (liberó), Monteiro 1, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila
TFSE: Nagy V. 11, Kökény 4, Radomszki 18, Budaházy 13, Poór 8, Benedek 6. Csere: Boller (liberó), Smits van Oyen, Halla P., Halla G. 2. Vezetőedző: Csépke Gábor

Bravó lányok, hajrá TFSE!