Atlétika Egyetemi sport Férfi MEFOB Kosárlabda MEFOB FESZT Női MEFOB Tenisz Vízilabda

Fantasztikus eredmények! – MEFOB FESZT 3. NAP

Ha tegnap (pénteken) úgy fogalmaztunk, hogy „beindult a nagyüzem”, akkor még nem sejthettük, mi vár ránk a MEFOB Fesztivál 3. napján, szombaton. Valósággal záporoztak az események, örömünkre jobbnál jobb MTSE és TFSE kötődésű eredményekkel. Felcsillantak első aranyérmeink is, melyeket a nap végére nem győztünk számolni!

Női vízilabdázóink számára már tegnap elkezdődtek a küzdelmek, ma délelőtt pedig folytatódtak a csoportgyőzelemért folytatott harccal. Az Eger ellen szorosabb meccset (12–8) vívtunk, mint tegnap a Debrecennel szemben (37–0), a lényeg viszont a siker volt, mellyel döntőbe jutottunk. A veretlen rivális SZTE nézett velünk farkasszemet a fináléban, ahol jobban kezdtünk, de magára talált a Szeged és még a vezetést is átvette. A végjátékban nekünk kellett szaladni az eredmény után, amit egálra tudtunk menteni (10–10), jöhettek tehát a büntetők. Az ötmétereseknél nem vétettünk hibát, míg az SZTE kettőt is, ennek értelmében 15–13-ra miénk lett az aranyérem!

Férfi vízilabdacsapatunk kiemeltként érkezett a tornára, ugyanis fantasztikus teljesítménnyel zárt a selejtezőn. A srácok gólgazdag mérkőzésen, 19–14-re múlták felül az Egert a negyeddöntőben. A legjobb négy között a BCE 13–16-ra megtréfált minket, így holnap a bronzmérkőzésre készülhetünk, amit a Debrecennel fogunk vívni (14:00).

Csapatsportnál maradva jöjjön a kosárlabda. Női csapatunk sokszoros címvédőként érkezett Miskolcra és a vágyak között ezúttal sem szerepelt más, mint a döntőbe jutás. Az ELTE BEAC elleni elődöntőben igazi fővárosi egyetemi rangadót láthattak a kilátogatók, ahol az első pillanattól kezdve kiélezett volt a harc. Végig fej-fej mellett haladtunk, azonban ellenfelünk jobb dobóformája sokszor üldözésre kényszerített minket, a zárásban pedig nem tudtunk már közeledni sem. 69–77 lett a vége, holnap bronzmérkőzés vár ránk a DEAC ellen.

Férfi kosárlabdacsapatunk már azzal bravúrt ért el, hogy kvalifikálta magát a legjobb négybe, azzal pedig pláne, hogy a favoritnak tartott házigazdát fantasztikus játékkal 96–94-re felülmúlta. A találkozót jobban kezdte a Miskolc, többször is 10 pont feletti vezetésük volt az elején. A félidő után fordult a kocka, elkezdtek ülni távoli kísérleteink és mi diktáltuk a tempót. Polgárdy hátára vette a csapatot, amit jól tükröz 37 dobott pontja is. A meccs végén közelebb férkőzött a MEAFC, a vezetést azonban nem engedtük ki a kezünkből és drámai végjátékban tudtunk két ponttal nyerni.

Fotó: Valus Dávid

Teniszben két indulónk volt: Sándor Alexandra amatőr női egyéni kategóriában, a síterepekről ismert olimpikon, Kékesi Márton pedig profi férfi oktatói kategóriában próbált szerencsét. Alexandra fantasztikus napot zárt, ellentmondást nem tűrően játszva jutott el az aranyéremig, míg Márton bronzéremmel zárt.

Atlétikában rengeteg indulónk volt, akik nem voltak restek és küzdelmeik első napján 13 éremmel gazdagították a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kollekcióját. Sportolóink eredményei a következők:

Férfi 100 méter: Zsolnai Bálint 2. (10,89 mp), Less Dávid és Kalácska Áron holtversenyben 3. (11,14 mp).
Férfi 400 méter: Együd Máté 2. (49,88 mp), Krisztián Bence 4. (51,27 mp).
Férfi 1500 méter: Péter Barnabás 4. (04:20,1)
Férfi távolugrás: Pap Kristóf 1. (7.19 m), Jancsurák Marcell 6. (5.81 m)
Férfi kalapácsvetés: Varga Donát 1. (70,56 m), Czeller Gábor 2. (70,06 m)
Tízpróba: Smelka Richárd 2. (4114)
Női 400 méter: Ferencz Anna 3. (57,12 mp), Husztik Boróka 7. (64,67 mp), Maka Anna 8. (70,29 mp)
Női 1500 méter: Dugasz Emese 5. (05:04,2)
Női 3000 méter akadály: Jánosi Lilla 1. (11:21,3)
Női 4×100 méter: 1. hely (Varga Réka, Ekler Luca, Karaba Petra, Balogh Zsófia)
Női távolugrás: Ekler Luca 2. (5.87 m), Varga Réka 6. (4.58 m)
Női gerelyhajítás: Eszenyi Napsugár 3. (40,12 m)

Fotó: Valus Dávid

Összesítve a szombati híreket: 16 érmet szereztünk, ezeknek megoszlása: 6 arany, 5 ezüst és 5 bronz. A MEFOB fesztivál eddigi MTSE termése: 21 érem (6 arany, 7 ezüst, 8 bronz)!

Holnap kerül megrendezésre a záró nap, ahol tovább folytatódik a vízilabda, a kosárlabda és az atlétika, továbbá csatlakozik a judo, ahol közel 40 sportolónk lép majd pástra.

A részletes vasárnapi programot, illetve az eredményeket megtaláljátok az ESEMÉNY OLDALÁN!

Hajrá lányok, hajrá fiúk! Hajrá TF!

Főszerkesztő & Író: Borhi Mihály
Helyszíni tudósító: Kotroczó Levente
Fotók: mefobfeszt.hu, illetve Valus Dávid.