Férfi NBI Futsal

Fájóan közel voltunk!

Férfi futsalcsapatunk a Kecskemét otthonába látogatott az alsó-házi rájátszás harmadik fordulójában. Az előzetes esélylatolgatások alapján bármelyik kimenetel reális forgatókönyv volt, köszönhetően egyrészt a jó formánknak, másrészt a Kecskemét gyengébb kezdésének.

fotó: SG Kecskemét / facebook

A találkozó elején a mieink voltak aktívabbak – Szabó Zsolt és Dudás Dani is helyzetbe került, a kettő közül pedig utóbbi kecsegtetett több reménnyel, azonban itt a hazaik kapusában elakadt a labda. Ezt követően is szépen járattuk a labdát, megvolt az esélyünk a gólszerzésre, mint ahogy a hazaiknak is, akik először a 6. percben tették próbára kiváló hálóőrünket, Nagyistván Balázst.

A kezdeti lendület után némileg alábbhagyott a bátor és kezdeményező attitűd mindkét fél szempontjából. Említésre méltó jelenet volt viszont Two sprintje a bal szélen, ami után Póta kapta középen a labdát, de a nagy tömörülés miatt nem tudta érdemben veszélyeztetni a vendégek portáját, így 0 – 0-ás állásnál mehettek pihenni az alakulatok.

fotó: SG Kecskemét / facebook

A szünet után valamelyest változott a helyzet, de inkább a kecskemétiek akarata érvényesült. Ugyan igyekeztünk előretöri és megnehezíteni a házigazda dolgát, de nem tudtunk gólt szerezni. Egy idő után kezdett körvonalazódni, hogy ez az összecsapás maximum egy gólt hordoz magában, viszont azt is inkább a hírős városiak javára. A srácok rendkívül fegyelmezetten védekeztek, emellett egyszer-egyszer meg is villantak, mint példáúl Amaro szabadrúgásánál, ahol végül a hazai hálóőr védett nagyot.

Az utolsó két-három percben öt a négyre váltott a Kecskemét, mivel nekik nem igazán volt védeni valójuk és számukra egyedül a győzelem volt elfogadható. Sajnos be is jött nekik ez a formáció, ugyanis huszonnégy másodperccel a lefújás előtt bevették a kapunkat, amire már nem volt és nem is lehetett válaszunk.

Végeredmény: SG Kecskemét Futsal – TFSE-BESTRONG 1 – 0 (0 – 0)

mlsz

A vereség miatt nem tudtunk elmozdúlni a tabella 4. helyéről, viszont még mindig lőtávolon belül vagyunk! Folytatás az Aramis ellen hazai pályán.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!