Kosárlabda Női NBI/A

Győzött a papírforma

Mint azt már említettük, Európa egyik legjobb csapatát fogadtuk március 10-én. A Sopron Basket csapata volt az utolsó előtti ellenfelünk az alapszakaszban.

Az első negyedet ígéretesen kezdték a lányaink, meglepő 12-6-os rohammal nyitottunk. Ekkor a vendégek kértek időt, hogy rendezzék a soraikat. Sikerült rendet tenni a játékosok fejében, hiszen egyből fel is zárkóztak a TFSE-MTK csapatához.

12-13-as állástól fej-fej mellett haladtak a felek, ám a negyed hajrájában a soproniaknak jött ki jobban a lépés, így 3 pontos vendég vezetéssel ért véget az első játékrész. (19-22)

A második felvonásban már egy jóval összeszedettebb soproni csapatot láthattunk. Nagyon jól lefogták a kulcsjátékosainkat, így még tovább tudták növelni az előnyüket a nagyszünet előtt.

Félidő: 32-51

A második félidőben bebizonyították a zöld-sárgák, hogy nem véletlen tartoznak az európai elitbe. Szinte teljesen hatástalanították a mieink támadásait, így a harmadik negyedben csak 5, a negyedikben pedig csak 1 pontot engedtek nekünk. Ezzel szemben nagyon nagy hatékonysággal szórták a pontokat a vendégek. A végeredmény 59 pontos különbség lett a javukra.

TFSE-MTK – Sopron Basket
Végeredmény: 38-97 (19-22, 13-29, 5-25, 1-21)