Kosárlabda Női NBI/A

Fájó vereség Pécsett

Április 15-én játszotta első mérkőzését a PEAC-Pécs és a TFSE-MTK a 7-8. helyért folytatott párharcban. A házigazda ezúttal a PEAC volt.

Nálunk kicsit tüzesebben kezdett a pécsi csapat, de 7-2-es állás után sikeresen felzárkóztunk és át is vettük a vezetést Németh Alma és Alisia Jenkins kosarait követően. Ezután váltott vezetéssel haladt a két együttes, de a negyedvégi hajrában a PEAC-nak jött ki jobban a lépés, így 3 pontos vezetést élvezhettek az első 10 perces etap végén. (18-15)

A második negyedet Katona Szidónia nyitotta sikeres hármasával, ezáltal 18-18-ról küzdhettek tovább a felek. Nagy pontatlanság jellemezte mindkét csapatot, 20-20-as állást követően 5 percig nem volt sikeres dobás egyik oldalon sem. A kosárcsendet Alisia Jenkins törte meg sikeres középtávolijával. A nagyszünet előtti finishben sajnos ismét a pécsiek tudtak vezetést szerezni, és meg is tartották azt.

Félidő: 31-26

A nagypihenőt követően a házigazdák vették kézbe a mérkőzés irányítását és egészen 9 egységre meg tudtak lógni előlünk. Ekkor kapcsoltunk mi is és elkezdtük a felzárkózást, hogy kisebb hátrányból vagy akár vezetéssel fordulhassunk az utolsó 10 percre. Kovács Vanessza vette ekkor hátára a csapatot és sikeres dobásaival 2 pontra fel tudtunk zárkózni. Ekkor ismét megtalálta az ütemet a baranyai csapat és újra növelni tudták a különbséget.

A csapatok 47-43-as állással kezdtek neki a mindent eldöntő, negyedik negyednek. Már az első perctől kezdve a kezünkbe vettük az irányítást és 3 perc alatt meg is fordítottuk a mérkőzést. Egészen 6 pontos előnyt tudtunk kovácsolni, de ekkor jött a rövidzárlat. Pontatlan dobásainkat követően ismét egyenlő volt a két csapat. Ha szerencsével is, de a házigazdák tudtak ebből jobban kijönni, hisz innen már nem adták át a vezetést számunkra, pedig még az utolsó másodpercekben is benne volt, hogy elhozzuk a meccset. A PEAC és a TFSE-MTK is az utolsó lehelletéig küzdött, ám a végén a vendégek jöttek ki győztesként a találkozóból.

Végeredmény: 65-63

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!