Futsal Női NBI

Fájó döntetlen Szekszárdon!

Az első kör lassan a végéhez ér a futsal Női NB1-ben, ahol lányaink ezúttal Szekszárdra látogattak. A hazai csapat a sereghajtó helyen állt a tabellán, viszont mi pedig három fontos hiányzóval voltunk kénytelenek pályára lépni, így korántsem ígérkezett könnyűnek a találkozó.

Gyorsan jött is a fekete leves, hiszen már az első percben előnyhöz jutottak a szekszárdiak egy eladott labdának köszönhetően (1-0). A komoly hazai defenzívával nem igazán tudtak mit kezdeni sajnos a lányok, így a folyamatos nyomás gyakorlás mellett próbálták kihasználni a szekszárdi gárda kisebb-nagyobb megingásait. Ennek ellenére sajnos ismét az ellenfelünknek sikerült betalálnia (2-0). A játék képe sokat ezután sem változott, mi támadtunk, a Szekszárd pedig őrizte az előnyét. A szünet előtt azonban megtört a jég, megszületett az első találatunk, Kiss Gabriella tudott szépíteni (2-1).

Félidő: Szekszárdi FC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (2-1)

Úgy tűnt a szünet nem igazán változtatott a játék képén, mintha mi sem történt volna ment tovább minden. Három percnyi játék után tovább nőtt a hazaiak előnye, amit biztos ami biztos növeltek még eggyel, így már három gól volt a két együttes közti differencia (4-1). Ez pedig azért már egy tetemes hátrány volt, viszont a viszonylag sok idő adott még némi okot a bizakodásra. Egy viszont biztosan látszott, hogy a mi lányaink végtelenül elszántak és igenis mindent megtesznek ezért. Két perc után jött is a gól, Pádár Anita révén megkezdtük a felzárkózást (4-2). A csajokon látszott a teljes átszellemülés és a harci elán, aminek köszönhetően egy gyors letámadásból még ugyanebben a percben sikerült betalálnia a már duplázó Kiss Gabriellának (4-3). Innentől pedig már abszolút a flowban játszottak a lányok, de a hazaiak gyakorlatilag már át se lépték a saját térfelüket, érthetően nem akartak kockáztatni. Öt perccel a vége elött azonban jött ma már harmadszor Kiss Gabriella, akinek köszönhetően sikerült kiegyenlíteni és ezzel legalább 1 pontot megmenteni, hiszen a folytatásban már nem változott az eredmény.

Végeredmény: Szekszárdi FC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (4-4)

A találkozó után Folk Zsuzsival beszéltünk, aki sajnos egy sérülés miatt nem tudott ma pályára lépni:

Tudtuk, hogy nem könnyű egy ilyen csapat ellen játszani, akik végig védekeznek. Az első percben kapott gól sajnos rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Szaladtunk az eredmény után végig és sajnos a helyzeteinket nem használtuk ki jól, míg az ellenfélnek szinte minden kapura tartó lövése gól lett. Nehéz úgy meccset nyerni, hogy az előny nem a mi kezünkben van, ennek ellenére úgy gondolom, illett volna elvinnünk a 3 pontot. Sajnos az 1 ponttal kell most megelégednünk, de jövő héten nem adjuk ilyen könnyen magunkat a DEAC ellen.”

Ahogy Zsuzsi is említette a következő körben a DEAC lesz az ellenfelünk, mégpedig hazai pályán a Fáy utcában fogadjuk őket. A találkozó október 25.-én vasárnap 17:30-kor kezdődik! Legyünk minél többen és buzdítsuk a csajokat!!

Hajrá csajok!!

Hajrá TFSE!!