Vívás

Ezüstérem a junior csapat világkupán!

Fantasztikus eredménnyel zárt a TFSE-s Vajda Oszkárt is soraiban tudó junior férfi kardcsapat a budapesti Világkupán a BOK csarnokban. Egyesületünk sportolója hatalmas eredményt hajtott végre, ugyanis kadet korúként tudott dominálni az idősebbek között. De még hogyan!

Vajda Oszkár a jobb szélen.
Fotó: hunfencing

A Petrucz Mirkó (BVSC), Péch Kornél (KVSC), Vajda Oszkár, Vigh Benedek (Vasas) összeállítású válogatott nem számított előzetesen esélyesnek a junior mezőnyben. A világranglista 14. helyéről vágtak neki fiaink a küzdelmeknek egy olyan ágon, melyen számtalan meglepetés és számunkra szerencsésnek titulálható eredmény született. Ezzel kapcsolatban a sportági legenda, Udvarhelyi Gábor fogalmazott egykoron úgy, hogy „az a jó ág, amelyen végig tudunk menni…”

Ez így is történt, Neuhold Sándor válogatott edző tanítványai szinte tökéletes teljesítményt nyújtva jutottak el a fináléig. A nyolcaddöntőben Törökország (45:37), a legjobb 8 között Nagy-Britannia (45:35), az elődöntőben Egyiptom (45:42) maradt alul a magyar csapattal szemben.

A döntőben a fegyvernem minden korosztályában örök riválisnak számító olaszok következtek, és az utolsó asszó előtt még itt is nálunk volt az előny, ám a befejezés nem sikerült, így egy arannyal felérő ezüst került a fiúk nyakába. Minden elfogultság nélkül emeljük ki Vajda Oszkár elképesztő klasszisát, sportolónk +17-es indexszel fejezte be a küzdelmeket, amivel a nap egyik legjobbjaként zárt. 

Itt nézhető vissza a végső viadal.

Gratulálunk srácok, Oszkárnak külön hatalmas kalapemelés jár!

Fotó: hunfencing