Kézilabda Női NBII

Ez aztán a menetelés! – siker az Érd otthonában is

Az elmúlt hetek, hónapok teljesítménye alapján méltán magasztaltuk női-kézilabdacsapatunkat oly sokszor. A 2021-es évben #legkedvelTEbb-nek bizonyuló alakulatunk gyökeresen megváltozott szemlélettel és koncepcióval készült erre az idényre, ennek eredményeként pedig egyre magabiztosabban menetel az NBII Déli csoportjában. Lányaink tegnap este az Érd U22-es csapatához látogattak. A meccs ITT nézhető vissza teljes egészében.

A mérkőzést megelőzően sejteni lehetett, hogy az érdiek sikerre éhes, fiatal kerettel várnak majd bennünket, ugyanis első számú alakulatuk a Magyar Kupa III. fordulójában volt érdekelt ugyanebben az időpontban, a Békéscsaba otthonában. A házigazda 3 győzelemmel és 4 vereséggel készülhetett az összecsapásra, míg a mieink neve mellett 5 győzelem és 2 vereség szerepelt.

Legutóbbi találkozóinkkal szemben ezúttal nem kezdtünk hatékonyan, meglepetésre az érdiek szerezték meg az első két találatot. Herbert Krisztián hamar időt is kért, ami láthatóan összerázta a csapatot. Doszpoth kapuját először a 9. percben sikerült bevennünk Manczal Dóra révén, aki kevesebb, mint egy percen belül duplázott, egálra módosítva az eredményt.

Ahhoz, hogy már a meccs elején átvegyük az irányítást, kellettek Fehér Virág ügyes védései is. Fiatal kapusunk élt a lehetőséggel és fontos helyzetekben hárított. Támadásban ezt követően sokkal kevesebb hibát ejtettünk, Nonn Dorottya, Szőke Evelin és Béres Eszter is többször rezgette meg a narancs-feketék hálóját az első félidő középső fázisában, így 6–8-as állással fordulhattunk a pihenő előtti maradék 8 percre. A hazaiak edzője ekkor már szükségesnek érezte az időkérést, így közbelépett. A rövid eligazítást követően feljavult az Érd játéka, újra fej-fej mellé kerültek a felek. Az első félidőben Hauser Petra, Bréda Borbála és Manczal Dóra szerezték az utolsó találatainkat. Az állás 11–11 volt.

A második játékrészt egyértelműen mi kezdtük jobban. Még hatékonyabbá váló védekezésünknek és precízebb támadójátékunknak köszönhetően kevesebb, mint 10 perc után már 13–19-re vezettünk, Béres Eszter (4x), Szőke Evelin, Kovács Petra, Nonn Dorottya és Hádinger Zsófia góljainak köszönhetően. Vezetőedzőnk a mérkőzés egészén bátran rotálta keretünket, ez az utolsó 20 percre még jobban előtérbe került, hiszen szem előtt kellett tartani a közelgő vasárnapi játéknapot is. A biztosnak mondható előnyre igyekeztek nem ráülni a lányok és csak fokozatosan engedték közelebb a házigazdát. Az összecsapás részünkről keretes szerkezettel zárult: Manczal Dóra két góljával tettük fel a pontot az i-re. Végeredmény: 23–25.

Boldog és sikeres csapat!

Ez a győzelem ezúttal is a szerves és jól kidolgozott összjátéknak volt köszönhető. Alábbiakban látható lányaink statisztikája. ÉRD-ekesség a találkozóval kapcsolatban, hogy a játékvezetés ezúttal sokkal elnézőbb és szűkmarkúbb volt a meghozandó ítéletek során. A legutóbbi 19-hez képest most 5 két perces kiállítás szerepelt a csapatok neve mellett.

Ezzel a sikerrel immáron a harmadik helyen láthatjuk a tabellán a TFSE-t. A lányoknak ugyanannyi pontja van, mint a jelenleg második, korábban már megvert Pénzügyőr SE U22-es alakulatának. A folytatásban vasárnap este (11.14. 18:00) a még győzelem nélkül álló Miklós KC otthonában lépünk pályára. Amennyiben ott is sikerrel járunk, még biztosabb helyünk lehet a dobogón!

Így tovább lányok, hajrá TFSE!